Πλαστικά Θράκης και Lariplast  προχωρούν στην παραγωγή προστατευτικών και χειρουργικών μασκών στην Ελλάδα

Πλαστικά Θράκης και Lariplast προχωρούν στην παραγωγή προστατευτικών και χειρουργικών μασκών στην Ελλάδα

Οι δύο ηχηρές βιομηχανίες της χώρας, αναπροσάρμοσαν σε χρόνο μηδέν τις γραμμές παραγωγής τους και αξιοποιώντας πρώτες ύλες από την Ελλάδα δρομολόγησαν την κατασκευή προστατευτικών μασκών και υφασμάτων για χειρουργικές μάσκες, με δυνατότητα παραγωγής 300.000 χειρουργικών μασκών ημερησίως.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε  τηλεδιάσκεψη με στελέχη των βιομηχανιών Πλαστικά Θράκης και Lariplast, οι οποίες προχωρούν ήδη στην παραγωγή προστατευτικών και χειρουργικών μασκών στην Ελλάδα, στη Θράκη και τη Λάρισα αντίστοιχα.
 
Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαδικτυακά τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας και να ενημερωθεί για την τεχνολογία με την οποία παράγονται οι μάσκες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται οργανωμένα κι αποφασιστικά δίπλα στην εθνική βιομηχανία ενώ υποσχέθηκε να επισκεφθεί στο μέλλον και τις δύο βιομηχανίες (σε Λάρισα και Θράκη), μονάδες που παρουσιάζουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στο εξωτερικό.
 
Από την πλευρά τους, τα στελέχη των επιχειρήσεων στάθηκαν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας που προσφέρει η νέα αυτή παραγωγική δραστηριότητα, καθώς και στην ταχύτητα με τον οποία προχώρησαν οι διαδικασίες από την πλευρά του κράτους, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και καθυστερήσεις.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως