Πλαστική χειρουργική: Επεμβάσεις μετά από μεγάλη απώλεια βάρους

Πλαστική χειρουργική: Επεμβάσεις μετά από μεγάλη απώλεια βάρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη του πλαστικού χειρουργού κ. Νίκου Μπέσκου στο cityportal.gr

Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιμετώπισης των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής, δηλαδή επεμβάσεις που βοηθούν στη μεγάλη απώλεια βάρους

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει μεταβάλει σημαντικά τις διατροφικές μας συνήθειες.

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας οδηγούν σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές όπως επεξεργασμένα τρόφιμα και παράλειψη γευμάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη παχυσαρκίας, η οποία με τη σειρά της πυροδοτεί άλλες σοβαρές παθήσεις.

Η παχυσαρκία αναγνωρίζεται πλέον σαν μια χρόνια πάθηση που οφείλεται στην υπερβολική αύξηση του λίπους στο σώμα

Τα δύο είδη εναπόθεσης λίπους στο σώμα

Για το μείζον θέμα της παχυσαρκίας που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ανησυχητικά και στην Ελλάδα το cityportal.gr ζήτησε τη γνώμη ενός ειδικού γιατρού, του κ. Νίκου Μπέσκου.

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό κ. Μπέσκο «υπάρχουν δύο ειδών εναπόθεσης λίπους στο σώμα: Ο γυναικοειδής τύπος (σχήμα αχλάδι) με υποδόρια αύξηση λίπους στην περιοχή των μηρών και ο ανδροειδής (σχήμα μήλου) που αφορά στο σπλαχνικό λίπος.
Το σπλαχνικό λίπος είναι το πλέον επικίνδυνο για την υγεία, γιατί περιβάλλει τα ζωτικά όργανα του σώματος και αποτελεί αιτία για καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα».

Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής στην παχυσαρκία

Πλαστική χειρουργική: Επεμβάσεις μετά από μεγάλη απώλεια βάρους

Πόσο αποτελεσματικά μπορεί να συμβάλει η σύγχρονη πλαστική χειρουργική στην διαδικασία αντιμετώπισης της παχυσαρκίας;

Αρχικά, ο κ. Μπέσκος υπογραμμίζει ότι «η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι μια απαιτητική διαδικασία που ξεκινά από τη σωστή διατροφή, την αύξηση της αθλητικής δραστηριότητας, την ψυχολογική υποστήριξη».

«Μετά από αυτά τα πρώτα βήματα, καθοριστικό ρόλο παίζει η βαριατρική χειρουργική που προσφέρει λύση με επεμβάσεις που βοηθούν στη μαζική απώλεια βάρους».

Μετά από ένα βαριατρικό χειρουργείο οι ασθενείς καταφεύγουν στη βοήθεια της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής για να αντιμετωπίσουν τόσο τη μεγάλη χαλάρωση του δέρματος όσο και την απώλεια όγκου των μαστών και των γλουτών κ.α.

«Η πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας πριν αλλά και μετά από ένα βαριατρικό χειρουργείο. Πριν, με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης και στη συνέχεια με τρόπους αντιμετώπισης της χαλάρωσης», επισημαίνει ο κ. Μπέσκος.

Κυκλοτερής λιπεκτομή – κοιλιοπλαστική – βραχιονοπλαστική

«Σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις μετά από μεγάλη απώλεια βάρους είναι η κυκλοτερής λιπεκτομή και η κοιλιοπλαστική» τονίζει ο κ. Μπέσκος, οι οποίες «έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν αισθητά το σχήμα του σώματος».

Επίσης, κ. Μπέσκος κάνει αναφορά στη χρησιμότητα της βραχιονοπλαστικής, μιας επέμβασης που σκοπό έχει να αντιμετωπίσει την «κρεμάμενη εικόνα στους βραχίονες και να δώσει ένα πιο όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα».

Αλλά η συμβολή της πλαστικής χειρουργικής μετά από ένα βαριατρικό χειρουργείο δεν σταματά εδώ καθώς έχει να προτείνει αποτελεσματικές επεμβάσεις σε πρόσωπο, μηρούς, μαστούς και γλουτούς, βοηθώντας τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν τη ζωή τους πλέον με μια διαφορετική ψυχολογία.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τις ιατρικές συμβουλές και τις χρήσιμες πληροφορίες:

Νίκος Μπέσκος – Πλαστικός χειρουργός
www.beskosplasticsurgery.gr

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως