Πλεύρης: Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η αναστολή υγειονομικών

Ο Υπουργός υγείας κ. Πλεύρης

Τρίμηνη παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής.

«Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί και για αυτό το πρώτο άρθρο είναι η παράταση το μέτρου μέχρι τις 31 Μαρτίου. Δε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό δεν έχει καταφέρει να εμβολιαστεί. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι. Προφανέστατα η πανδημία δείχνει ότι μπορεί αυτό το μέτρο να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό κι όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε τώρα. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος κι επομένως εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον εάν αυτοί που παρέχουν τις υπηρεσίες ως γιατροί κοινούς και νοσηλευτές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε κατά τη συζητήσηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

O κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι εξετάζεται να μη δοθεί άλλη τέτοια δυνατότητα παράτασης. «Θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι είναι για την προστασία της κοινωνίας και των ασθενών και όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο εθνικό σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος», εξήγησε.

Κλείνοντας τόνισε  ότι «όσοι θέλουν να βρίσκονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καλούνται αυτό το τρίμηνο να πάρουν μία απόφαση. Να εμβολιαστούν ή να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ».

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως