πλεύρης

Πλεύρης: Το 2025 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Στο εμβληματικό έργο του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Φιλύρου, αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο TV100.

«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο και το καταλαβαίνετε και στη Θεσσαλονίκη. Είναι λυπηρό ότι δεν υπήρχε αυτοτελές παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη – όλα τα παιδιατρικά καλύπτονταν σε άλλους χώρους ενώ υπήρχαν ειδικότητες που καλύπτονταν μόνο από την Αθήνα. Έχουμε ένα εμβληματικό νοσοκομείο αξίας 160 εκ. ευρώ, το οποίο γίνεται εξ’ ολοκλήρου με πόρους από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» μαζί με τον εξοπλισμό του. Η πολιτεία έχει αναλάβει την υποχρέωση να το στελεχώσει και ήδη έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας θα απασχολεί 700 άτομα και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερα από 1000 άτομα. Το χρονοδιάγραμμα είναι συγκεκριμένο. Ψηφίζεται το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα, γίνεται ο διαγωνισμός τον Ιούλιο και βάσει προγραμματισμού θα ξεκινήσει η κατασκευή του τον Ιανουάριο του 2023, με χρόνο ολοκλήρωσης τα μέσα προς τέλη του 2025» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας. ενώ τόνισε ότι «βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων»

Το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο θα διαθέτει 240 κλίνες και θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου: «Θα έχει μια μεγαλύτερη ευελιξία. Αυτή είναι η φιλοσοφία της δικής μας κυβέρνησης καθώς δεχόμαστε την ιδεολογική αντιπαράθεση με την Αριστερά.. Πιστεύουμε ότι τα σχήματα θα πρέπει να είναι ιδιωτικού δικαίου. Αυτό δεν σημαίνει επιβάρυνση του ασθενούς καθώς είναι νοσοκομεία στο ΕΣΥ και άρα δωρεάν. Είναι κανονικά νοσοκομεία τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΥ, είναι δωρεάν η περίθαλψη, αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες οικονομικές κλίμακες και λειτουργίες» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Θα έχουμε έναν CEO, θα υπάρχουν δυνατότητες προσλήψεων και outsourcing υπηρεσίες. Η αρχική φιλοσοφία είναι να μην κλείσουν παιδιατρικές δομές που υπάρχουν με μεταφορά, να είναι ένα αυτοτελές παιδιατρικό, το οποίο αν το σκεφτούμε ως μέγεθος αναφερόμαστε σε άνω των 240 κλινών- μονόκλινα και δίκλινα- και περίπου γύρω στις 30 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας. Είναι μια εμβληματική παρουσία στη Θεσσαλονίκη στο σκέλος του παιδιατρικού, με εξειδίκευση στις ψυχιατρικές ασθένειες, και στην ψυχολογική υποστήριξη ασθενών, καθώς θα υπάρχει αυτοτελές τμήμα παιδιατρικό προς αυτή την κατεύθυνση, με 20 κλίνες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ρωτήθηκε επίσης για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις οδικές υποδομές στο σημείο και αν αυτές θα ολοκληρωθούν εγκαίρως: «έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις 10 εκ. ευρώ για την οδική εξυπηρέτηση του νοσοκομείου και ενημερώθηκα χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Κ. Καραμανλή ότι έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη στους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες» και διαβεβαίωσε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν «εντός χρονοδιαγράμματος».

Διαβάστε σχετικά: Α. Τριανταφυλλίδης – «Eπικίνδυνος ο δρόμος προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:


Διαβάστε επίσης:

Καλαμαριά: Χάνονται 20,5 στρέμματα από το Κόδρα – Η αντίδραση Δαρδαμανέλη

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως