{ Τελευταία νέα }

Πληροφορίες για επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα


Κατηγορίες: Πολιτική

Πληροφορίες για επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα

Ποιοι: Μάικ Πομπέο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα από 25 έως και 27 Σεπτεμβρίου

Έντονη είναι η κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά λόγω και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (24-25 Σεπτεμβρίου) που θα συνεδριάσει έχοντας ως κύριο θέμα στην ατζέντα τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια των εντατικών διπλωματικών επαφών που πραγματοποιούνται τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ προκειμένου Αθήνα και Άγκυρα να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, πληροφορίες κάνουν λόγο για επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα από 25 έως και 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Μάικ Πομπέο αναμένεται στην Ελλάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο σε μια κίνηση με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσης, ενώ θα επισκεφθεί και τη βάση της Σούδας.
Επίκεντρο της επίσκεψης του Πομπέο αναμένεται να είναι τα ελληνοτουρκικά και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο αμερικανός αξιωματούχος θα μιλήσει σε Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα επισκεφτεί και την Κρήτη και συγκεκριμένα πρωτίστως, τη βάση της Σούδας. Ζήτησε επίσης να επισκεφθεί το Άγιο Όρος αν και δύσκολα θα γίνει αυτό.

Ο Μάικ Πομπέο την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στη Λευκωσία, όπου και έστειλε μήνυμα υπέρ του διαλόγου.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ