Ποια είναι η Pingponita της Θεσσαλονίκης;

Όταν τον Φεβρουάριο του 2020, έφτασε η πανδημία του κορωνοϊού, οι πόρτες των σπιτιών έκλεισαν και το διαδίκτυο έμελλε να καταστεί το μόνο παράθυρο στον κόσμο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού χρησιμοποιεί το internet για να εργαστεί, να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο, για να διασκεδάσει και κυρίως για να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους.

Νέες εποχές, νέα δεδομένα στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ή εθελοντικής καραντίνας δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος απέδειξε ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες του κορωνοϊού.

Έτσι είδαμε και συνεχίζουμε να βλέπουμε πρωτότυπες και ευφάνταστες προτάσεις για το πώς θα περάσουμε δημιουργικά τις ώρες μας κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι.

Σχεδόν όλα πλέον πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου από μια επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου μέχρι την οδήγηση σε χώρες του κόσμου από τον καναπέ μας.

Ωστόσο, το cityportal.gr σήμερα επιλέγει… να αθληθεί και για την ακρίβεια να μάθει πινγκ πονγκ. Ναι, γίνεται και αυτό μέσω διαδικτύου. Και για του λόγου το αληθές, το Pingponita Channel έρχεται να μας το επιβεβαιώσει!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Σερβίς… στο Youtube

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2021… η Ανίτα Χατσατριάν, αθλήτρια και προπονήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης με εμπειρία 24 χρόνων στο άθλημα (αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα νέων για τέσσερα χρόνια), αποφασίζει να κάνει πραγματικότητα, «μια τρέλα» της, όπως λέει η ίδια. Με αφορμή τις συνθήκες… αποστάσεων που επέβαλε ο κορωνοϊός δημιουργεί στο Youtube το πρώτο Ελληνικό κανάλι εκμάθησης πινγκ πονγκ!

«Το κανάλι, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις ηλικίες, θέλει να ενθαρρύνει την ενασχόληση με το άθλημα του πινγκ πονγκ. Και εκτιμώ πως τα καταφέρνει με έναν τρόπο πρωτότυπο και διασκεδαστικό»

Πράγματι, η πρώτη ματιά στο Pingponita Channel αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ξέγνοιαστη και απολαυστική θεματική. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν συνδυασμό tutorial με μπόλικες δόσεις χιούμορ, αυτοσαρκασμού και ξεχωριστών καλεσμένων. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι που κάνουν το Pingponita Channel να διαφέρει από τα υπόλοιπα κανάλια εκμάθησης δεξιοτήτων.

«Κάνοντας μια σχετική έρευνα, διαπίστωσα ότι κάτι ανάλογο με αυτό που ήθελα να κάνω με το κανάλι μου δεν υπήρχε. Ούτε εδώ αλλά ούτε στο εξωτερικό», υπογραμμίζει η Ανίτα.

Όσο για την ανταπόκριση του κοινού, η έμπειρη αθλήτρια δηλώνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόση θερμή αγκαλιά από τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά συμβαίνει, και δέχομαι θετικά μηνύματα ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το άθλημα.

Το πινγκ πονγκ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα αποτελεί ολυμπιακό άθλημα και, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο…

Πινγκ πονγκ: Ένα ευγενικό άθλημα

Γιατί όμως πινγκ πονγκ; Η Ανίτα Χατσατριάν είναι ξεκάθαρη. Αρχικά υπενθυμίζει ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι άθλημα της ευγένειας. «Θέλω να δείξω ότι δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ σε αυτό τον κόσμο. Μπορούμε να παρακολουθούμε ένα άθλημα χωρίς να χρειάζεται να εκτονώνουμε τα απωθημένα μας, βρίζοντας και αποδοκιμάζοντας τους αθλητές, οι οποίοι προσπαθούν, κάθε φορά, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τα παιδιά, η νέα γενιά χρειάζονται διαφορετικά πρότυπα. Αρκετά με την κουλτούρα του τζόγου στον αθλητισμό και της διαστρέβλωσης του ιερού όρου ‘ευ αγωνίζεστε’», παρατηρεί.

Ο αθλητισμός ανεξαρτήτου ηλικίας για την Ανίτα Χατσατριάν είναι «υγεία, ψυχοθεραπεία και τρόπος ζωής». «Ευχής έργον, οι ιθύνοντες να το αντιλαμβάνονται αυτό και να προγραμματίζουν τον αθλητισμό στο πλαίσιο ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου των πολιτών»

Παίζοντας, πινγκ πονγκ αυξάνουμε το βαθμό συγκέντρωσης και διατηρούμε το μυαλό σε εγρήγορση

Την ίδια ώρα, η Ανίτα Χατσατριάν αναφέρεται στα οφέλη του πινγκ πονγκ: «Η αίσθηση που προσφέρει το παιχνίδι είναι μοναδική. Ενισχύει τη συνεργασία χεριού και ματιών, ενδυναμώνει τους μυς, βελτιώνει τα αντανακλαστικά ενώ αυξάνει πειθαρχία και αυτοέλεγχο. Και όλα αυτά κάτω από ασύλληπτες ταχύτητες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το πινγκ πονγκ ονομάζεται και ‘αεροβικό σκάκι’. Επίσης, είναι μια εξαιρετική σωματική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια, φίλους, εφόσον βέβαια υπάρχει ο χώρος στο σπίτι για την τοποθέτηση του σχετικού τραπεζιού».

Σε επαγγελματικό επίπεδο οι αντιδράσεις των χτυπημάτων της μπάλας είναι σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο!

Κάλεσμα για πινγκ πονγκ στη Θεσσαλονίκη

Η Ανίτα παράλληλα με το πινγκ πονγκ αγαπά πολύ την πόλη της και όραμά της είναι ο συνδυασμός αυτών των δύο: «Θα ήταν σημαντικό βήμα να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη σημεία με τσιμεντένια τραπέζια πινγκ πονγκ με παγκάκια να τα πλαισιώνουν. Από τη μια πλευρά θέλω να παρακινήσω τους Θεσσαλονικείς να ασχοληθούν με έναν εναλλακτικό τρόπο άθλησης και την τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει ανάλογες ενέργειες. Αν δω τους στόχους μου να γίνονται πραγματικότητα… τότε θα κοιμάμαι ήσυχη», τονίζει.

Η Pingponita ατενίζει τη μετά covid Θεσσαλονίκη

Η Ανίτα Χατσατριάν κλείνει τη συζήτησή μας με αισιοδοξία απέναντι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε: «Πιστεύω πως η Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πανδημίας θα γνωρίσει πολλές δημιουργικές και παραγωγικές στιγμές. Εύχομαι ό,τι ζήσαμε και ζούμε αυτό το διάστημα να το θυμόμαστε σαν κακό όνειρο. Η «μάχη» έξω και μέσα μας δεν σταματά ποτέ ενώ η ζωή μας για να προχωρήσει χρειάζεται όνειρα και… δουλειά, δουλειά, δουλειά!» υπογραμμίζει, χαμογελώντας.

Περπάτησα… πρώτη φορά σε τραπέζι πινγκ πονγκ σε ηλικία έξι χρονών με προτροπή του πατέρα μου. Λέγοντας μου τότε ότι θα πάμε για πινγκ πονγκ υπέθεσα πως ετοιμαζόμαστε να φάμε κάτι νόστιμο! Νόμιζα πως θα πάμε για… ποπ κορν!

Ποια είναι τελικά η Pingponita της Θεσσαλονίκης;

Ονομάζομαι Ανίτα Χατσατριάν, είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ Δημοτικής Εκπαίδευσης και οι περισσότεροι με γνωρίζουν σαν Ανίτα Πινγκ Πονγκ. Και αυτό γιατί είμαι στο χώρο του αθλήματος 24 χρόνια. Από το Ανίτα Πινγκ Πονγκ προέκυψε και το όνομα του καναλιού μου στο YouTube.

Μεγάλωσα στην Καλαμαριά και λατρεύω την πόλη μου. Έχω ταξιδέψει σε διάφορες χώρες, αποκομίζοντας αρκετές εμπειρίες. Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα με στόχο να προσφέρω, με τον τρόπο μου, στη χώρα και στην πόλη μου.

Θέλω να κάνω… την τρέλα μου μόδα σαν εναλλακτική πρόταση και έκφραση. Άλλωστε αυτό είναι και το μότο του καναλιού. Κάνω μόδα κάτι διαφορετικό!

Κείμενο: Θοδωρής Κουγιουμτζής

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε