{ Υγεία }

Ποιες μάσκες απαγορεύεται να φοράμε, ποιες επιτρέπονται, ποιες είναι οι καλύτερες

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Ποιες μάσκες απαγορεύεται να φοράμε, ποιες επιτρέπονται, ποιες είναι οι καλύτερες«Η πάνινη μάσκα είναι καλύτερη από το γυμνό στόμα. Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη. Η μάσκα με βαλβίδα, απαγορεύεται»

Με την υποχρεωτική  επαναφορά της χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ αρκετοί πολίτες προβληματίστηκαν για ποιες μάσκες επιτρέπονται και ποιες δεν επιτρέπονται στα σούπερ μάρκετ.
 
Ο ΕΟΔΥ ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιεί για την σωστή χρήση μάσκας, αλλά και για ποια πρέπει να αποφεύγεται.
 
Η μάσκα με βαλβίδα λοιπόν, είναι απαγορευτική για τους πολίτες, καθώς συστήνεται μόνο σε επαγγελματίες Υγείας ή σε εργαζόμενους του υγειονομικού τομέα, όπως γιατρούς και νοσηλευτές.
Είναι πολύπλοκη στη χρήση της, γιατί είναι μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας και χρειάζεται ειδική εκπαίδευση, μια γνώση που δεν κατέχει το γενικό κοινό. Είναι σχεδόν βέβαιο οτι ο πολίτης θα την χρησιμοποιησει λάθος και θα απελευθερώσει τα μικρόβια του χρήστη στον αέρα, ενώ δεν θα προστατεύει ούτε αυτόν που τη φορά Εύκολα λοιπόν, μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της διασποράς του κορονοϊού.
 
Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται ξανά η μάσκα μιας χρήσης, η οποία πρέπει να πεταχτεί.
 
Απαγορεύεται η μάσκα μιας όψης, όταν φοριέται ανάποδα, (ο χρήστης εισπνέει όλα τα μικρόβια που υπάρχουν στην εξωτερική της πλευρά)

Ποιες πρέπει και ποιες δεν πρέπει να φοράμε - ποιες είναι οι καλύτερες

«Η πάνινη μάσκα είναι καλύτερη από το γυμνό στόμα. Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη. Η μάσκα με βαλβίδα, απαγορεύεται» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αι εξήγησε γιατί η μάσκα με βαλβίδα είναι απαγορευτική και γιατί αυτή δεν πρέπει να τη φοράνε άλλοι, πλην γιατρών και νοσηλευτών που ασχολούνται με ασθενείς με κορονοϊό, καθώς όποιος την φοράει, ουσιαστικά ψεκάζει τον ιό στους γύρω του. Για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν χειρουργικές και μια πάνινη είναι αρκετή, τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν δείτε άνθρωπο με μάσκα με βαλβίδα, να φύγετε 22 μέτρα μακριά, όχι δυο και πείτε του να τη βγάλει και να μη τη φοράει μέσα στην κοινωνία».
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ