Δικαστική αίθουσα

Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση και στην πρώην και νυν σύζυγό του

Αντιμέτωπος με την ποινική δικαιοσύνη είναι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής (ανήκε στη Νέα Δημοκρατία) Ανδρέας Πάτσης. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβείς δηλώσεις στο πόθεν έσχες και συμμετοχή σε εταιρίες με έδρα στην αλλοδαπή μέσω παρένθετου προσώπουαπό την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε μαζί με τον Ανδρέα Πάτση διώκονται ποινικά η πρώην και η νυν σύζυγος του για παραβάσεις που σχετίζονται με τις δηλώσεις του πόθεν έσχες αλλά και τη συμμετοχή σε εταιρείες μέσω παρένθετου προσώπου.

Ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα που του καταλογίζονται από το 2019 ως και το 2022 (κατά την βουλευτική του θητεία), καθώς από τις έρευνες που διενεργήθηκαν προέκυψε, ότι δεν δήλωσε ακίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του, η τα δήλωσε αλλά σε λιγότερα τετραγωνικά, ενώ παράλληλα απέκρυψε τη συμμετοχή του σε εταιρείες στην αλλοδαπή μέσω παρένθετου προσώπου, κάτι που δεν επιτρέπεται για τους βουλευτές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, ο Ανδρέας Πάτσης δεν δήλωσε πισίνα σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη που ανήκε στην πρώην σύζυγό του. Δήλωσε ψευδώς περιουσιακό στοιχείο ( αγροτεμάχιο) στο Λουτράκι εμφανίζοντας το να έχει συνολική έκταση 2.635 τμ αντί 4.029 που ήταν στην πραγματικότητα.

Στη δήλωση πόθεν έσχες για το 2021 εμφάνισε λιγότερα εισοδήματα για τη σύζυγό του, 15.149, αντί 37.694. Επίσης, σε οκτώ δανειακές υποχρεώσεις της δικηγορικής του εταιρείας από τράπεζα του εξωτερικού, ανέγραψε λανθασμένο ποσό και παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις οφειλές που είχε, ενώ δεν δήλωσε ότι μετείχε ο ίδιος η σύζυγός του σε εταιρείες με έδρα την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Ελλάδα 20 Μαρτίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως