Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά συντάξεων εντός του μήνα

«Κλείδωσε» για τα τέλη του μήνα η καταβολή των αναδρομικών στους «νέους» συνταξιούχους του δημοσίου με πάνω από 30 έτη ασφάλιση.

Αυτό αναφέρουν στο Capital.gr αρμόδια στελέχη των Ταμείων, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για τις αυξήσεις που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος Βρούτση από τον Οκτώβριο του 2019 (κατ΄ εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου του Μαΐου του 2016).

Υπενθυμίζεται πως η προαναφερθείσα κατηγορία, (σ.σ. “νέοι” συνταξιούχοι του Δημοσίου) η οποία υπέβαλε αίτηση μετά τις 13 Μαΐου του 2016, έλαβε τις σχετικές αυξήσεις επί του καταβαλλόμενου ποσού της σύνταξής της στις 29 Ιουνίου.

Ωστόσο δεν είχε λάβει τα αναδρομικά της περιόδου Οκτωβρίου 2019-Ιουνίου 2021, δηλαδή για διάστημα 21 μηνών. Τις αναδρομικές αυξήσεις για το 21μηνο αυτό θα τις λάβει στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Τις ίδιες μέρες και συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά στους “νέους” συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, δηλαδή σε εκείνους οι οποίοι υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Έτσι οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικές αυξήσεις 21 μηνών, δηλαδή για το διάστημα Οκτωβρίου 2019-Ιουνίου 2021.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις των “νέων” συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί επίσης στα τέλη του τρέχοντος μηνός και θα αφορά όχι μόνο τον Αύγουστο, αλλά και τον Ιούλιο.

Στελέχη των Ταμείων αναφέρουν στο Capital.gr πως στόχος είναι στα τέλη του Αυγούστου και στα τέλη του Σεπτεμβρίου να καταβληθούν οι αυξήσεις αλλά και τα αναδρομικά των “παλιών” συνταξιούχων τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 30 έτη ασφάλισης (σ.σ. αιτήθηκαν σύνταξη πριν την 13η Μαΐου του 2016).

Δημήτρης Κατσαγάνης – capital.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως