Στελιος Αγγελουδης
Στελιος Αγγελουδης

Ποιος είναι ο Στέλιος Αγγελούδης | Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1959, στην Άνω Πόλη, στην Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Τσομάκου και έχουν 2 παιδιά, την Ελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Σπούδασε Νομικά και άσκησε για πολλά χρόνια δικηγορία. Έχει υπηρετήσει ως νομικός σύμβουλος στην ΕΡΤ3, ενώ διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από τις θέσεις αυτές συνέδεσε τη δράση του με σημαντικά έργα. Τη δημιουργία δεκάδων αθλητικών υποδομών, όπως το Ποσειδώνιο και το μοναδικό στην Ευρώπη αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο για Άτομα με Αναπηρία, το ΚΑΠΠΑ. Το νομοθετικό πλαίσιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταφορά της Λαχαναγοράς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο χώρο που είναι σήμερα.

Διετέλεσε για δέκα χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, δημιουργώντας τους όρους της καταξίωσης του αθλήματος, ενώ από το 2001 έχει την τιμή να συμμετέχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Ίδρυσε και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ είχε το μεγάλο προνόμιο να συμμετάσχει ως εντεταλμένος σύμβουλος, στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια.

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η θητεία του στο Λιμάνι συνδέθηκε με δύο πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Το άνοιγμα του λιμανιού στην πόλη με την ανάπλαση της πρώτης προβλήτας και την είσοδο του λιμανιού και της Θεσσαλονίκης στους προορισμούς του τουρισμού κρουαζιέρας.Με την ολοκλήρωση της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Από τον Οκτώβριο του 2023 εκλέχτηκε νέος δήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο κ. Αγγελούδης, επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»  την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8/10/2023 τερμάτισε δεύτερος με 25,74% και κατάφερε να εκλεγεί στον β’ γύρο την δεύτερη Κυριακή στις 15/10/2023 με το πολύ μεγάλο ποσοστό 67,33%, έναντι 32,67% που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αναλαμβάνει καθήκοντα την 1.1.2024

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ελλάδας και ο μόνιμος πληθυσμός του ανέρχεται σε 319.045 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2021 από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.Περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και τις περιοχές γύρω από αυτό. Εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος διαχειρίζεται ένα ευρύ δίκτυο βιβλιοθηκών και πολιτιστικών χώρων, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως τα Δημήτρια και κατέχει έναν τηλεοπτικό (TV 100) και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (FM 100 και FM 100,6).


Δήλωση εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη


Φωτογραφία  Facebook Στέλιος Αγγελούδης

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως