{ }

«Πόλεμος ή Ειρήνη- 6 σημεία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εξωτερική πολιτική»

Κώστας Ήσυχος & Δημήτρης Καλτσώνης


Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

«Πόλεμος ή Ειρήνη- 6 σημεία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εξωτερική πολιτική»

«Πόλεμος ή Ειρήνη» - Κώστας Ήσυχος & Δημήτρης Καλτσώνης: Βιβλιοπαρουσίαση

Το βιβλίο «Πόλεμος ή Ειρήνη-6 σημεία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εξωτερική πολιτική»  ανιχνεύει τις βασικές απειλές και προκλήσεις που αντιµετωπίζει σήµερα ο ελληνικός λαός και επιχειρεί ευσύνοπτα, σε 6 µόλις σηµεία, να διατυπώσει καίριες και αποτελεσµατικές προτάσεις µε στόχο τη διαφύλαξη της ειρήνης, των κυριαρχικών δικαιωµάτων, της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
 
• Σε ποιο διεθνές περιβάλλον βρίσκεται η Ελλάδα; 
• Ποια είναι η Τουρκία σήµερα και τι πραγµατικά επιδιώκει; 
• Τι είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη, η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ, οι «γκρίζες ζώνες»; 
• Μπορούν οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. να βοηθήσουν τη χώρα µας; Ποια µπορεί να είναι η συµβολή των διεθνών οργανισµών, άλλων δυνάµεων όπως η Ρωσία ή η Κίνα; 
• Ποια αµυντική πολιτική χρειάζεται η χώρα; 
• Πώς πρέπει να χειριστεί τα ζητήµατα της εξωτερικής πολιτικής; Τι πρέπει τελικά να γίνει; 

Κώστας Ήσυχος & Δημήτρης Καλτσώνης -  Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο Κώστας Ήσυχος γεννήθηκε το 1957 στο Μπουένος  Άιρες στην Αργεντινή. Από µικρή ηλικία, ως µαθητής, συµµετείχε σε αντιδικτατορικές οργανώσεις για θέµατα δηµοκρατικής δηµόσιας εκπαίδευσης. Βρέθηκε στο Τορόντο του Καναδά, στο Πανεπιστήµιο York, ως φοιτητής πολιτικών και οικονοµικών επιστηµών. Αργότερα διέµεινε στην Αβάνα για έναν χρόνο περίπου. Στην Ελλάδα ήρθε το 1980 όπου και εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ. ∆ιατέλεσε εκλεγµένος συνδικαλιστής στην Ολυµπιακή Αεροπορία και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Αργότερα µαζί µε συντρόφους του ίδρυσαν τον Συνασπισµό και µετέπειτα τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε µέλος της Π.Γ. του  ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Άµυνας και εξωτερικής πολιτικής του κόµµατος.  Ταξίδεψε σε δεκάδες αποστολές  σε χώρες της Αφρικής, Λατινικής Αµερικής και Ασίας. ∆ιατέλεσε, το καλοκαίρι του 2015, Βουλευτής Β΄ Αθήνας, Αναπλ. Υπ. Εθνικής Άµυνας και συµπρόεδρος  του Ελληνορωσικού διυπουργικού συµβουλίου. Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας «Όχι» στη Βουλή για το τρίτο µνηµόνιο, ενώ παραιτήθηκε από όλα τα αξιώµατά του. Σήµερα µάχεται σθεναρά για την προγραµµατική ενότητα της αντιιµπεριαλιστικής, πατριωτικής και διεθνιστικής αριστεράς στην Ελλάδα, µέσα από τις τάξεις της ΛΑΕ. 
 
Ο ∆ηµήτρης Καλτσώνης είναι καθηγητής θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. ∆ιευθύνει το σεµινάριο «Κράτος και δίκαιο στον 21ο αιώνα». Έχει δηµοσιεύσει πληθώρα βιβλίων, επιστηµονικών άρθρων και έχει συµµετάσχει σε συλλογικούς τόµους. Αρθρογραφεί στις εφηµερίδες Τα Νέα και Documento. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του από τις εκδόσεις Τόπος είναι:  Τι είναι το κράτος; Τι δημοκρατία χρειαζόμαστε; (2016),  Ο Φιδέλ Κάστρο για τον Αλιέντε (επιμέλεια, πρόλογο & επίμετρο, 2017), Το κράτος στην Κίνα, 1949-2019 (2019).
 
 
«Πόλεμος ή Ειρήνη-6 σημεία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εξωτερική πολιτική» 
Συγγραφείς: Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Καλτσώνης
Εκδόσεις Τόπος
Σελ.: 128  
Σχήμα: 12,5 x 20,5 
ISBN: 978-960-499-345-1  
Ημερομηνία έκδοσης:1η έκδοση Οκτώβριος 2020
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ