Πόλεμος - η επόμενη μέρα γι’ αυτούς που μένουν, γι’ αυτούς που φεύγουν

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο πόλεμος είναι κεντρικό φαινόμενο που συμβαίνει στο εδώ και στο τώρα και απασχολεί τις ιδιωτικές αλλά δημόσιες συζητήσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται από την Ουκρανία έως και την Υεμένη ολοένα κι επιτακτικότερα τίθεται το θέμα της προσφυγιάς και των ανθρώπων που εκτοπίζονται βίαια χάνοντας μεμιάς τη ζωή που έχτιζαν στα εδάφη όπου ζούσαν.

Από το 2015 περίοδος των άγριων συγκρούσεων στην Συρία και την εισροή χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη ο πόλεμος παραμένει από τις πιο τραγικές αιτίες του προσφυγικού φαινομένου. Ενός φαινομένου του οποίου η επόμενη μέρα είναι το ίδιο επισφαλής και αόριστη και γι’ αυτούς που φεύγουν προσπαθώντας να σώσουν τη ζωή τους και να βρουν νέο τόπο για να μείνουν ασφαλείς και να δημιουργήσουν, αλλά και γι’ αυτούς που παραμένουν σ’ έναν τόπο κατεστραμμένο και προσπαθούν πάνω στα ερείπια που απέμειναν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Γι’ αυτή την επόμενη μέρα του πολέμου και για τους ανθρώπους που την βιώνουν, το Δίκτυο Οργανώσεων Select Respect διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων

14-16 Ιουνίου στις 18.30 στο ΦΙΞ in art
(26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη 546 27)

προκειμένου να ευαισθητοποιήσει αλλά και να τονίσει ότι η αλληλεγγύη στους ανθρώπους που πλήττονται ανεξαρτήτως από που προέρχονται είναι και πρέπει να είναι κυρίαρχο ζητούμενο στις κοινωνίες μας αλλά και η στάση μας ενάντια στους πολέμους που δεν λογαριάζουν ούτε τους ανθρώπους ούτε το περιβάλλον τους.

Είσοδος ελεύθερη αφού κλείσετε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας εδώ: https://www.eventbrite.com/e/361776422017

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως