Πολιτεία Θεάτρου: Θεατρικά μαθήματα - θεατρικά σεμινάρια - Θεατρικές παραστάσεις

Πολιτεία Θεάτρου: Θεατρικά μαθήματα - θεατρικά σεμινάρια - Θεατρικές παραστάσεις

Καλή Θεατρική Χρονιά! Οι Εγγραφές Άρχισαν στην Πολιτεία Θεάτρου!
Aπό Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο, Κάθε Τετάρτη 18.30-22.30
Δικαίωμα Μέλους: 50 ευρώ/μήνα (600 ευρώ/έτος)
Πρώτο μάθημα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Από τον Μάρτιο 2007 έως και  Μάιο 2018 η Πολιτεία Θεάτρου  έχει παρουσιάσει συνολικά 59 Μονόπρακτα, 12 Πολύπρακτα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας και 4 Παιδικά.  (75 Θεατρικές Παραγωγές)

Στις παραγωγές της Πολιτείας Θεάτρου τους ρόλους ερμηνεύουν τα μέλη μας, στα οποία και προσφέρεται όλη εκείνη η απαραίτητη θεωρητική και πρακτική υποδομή ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν όσο το δυνατόν καλύτερα – με σώμα, ψυχή και μυαλό – συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς. Έτσι διδάσκονται Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Ορθοφωνία, Εκφορά Λόγου, Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Ιστορία (Κοινωνική- Πολιτική- Οικονομική),Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Θεάτρου. Χορήγηση Πιστοποιητικών και Βεβαιώσεων παρακολούθησης μαθημάτων.

Το Θεατρικό Σαλόνι στην Ολύμπου 88 (Σεπ/ριος 2008) έγινε με στόχο να προσφέρουμε -σε όσους φίλους μας επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς μας- τέρψη περισσοτέρων από μιας αισθήσεων-όπως συνήθιζαν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού εδώ του τόπου-δηλαδή τέρψη όρασης, ακοής, όσφρησης, γεύσης και πάνω απ’ όλα ψυχής. Έτσι οι φίλοι μας μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους μαζί με συνοδευτικά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και μετά από αυτήν, ακούγοντας μουσική απ’ όλο τον κόσμο μέσα στο ζεστό, οικείο & φιλικό περιβάλλον της θεατρικής μας στέγης και συζητώντας για όσα μας χαροποιούν, μας πονάνε ή μας προβληματίζουν.

Η Πολιτεία Θεάτρου διαθέτει μόνιμη αδειοδοτημένη θεατρική αίθουσα, με παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τέλη Μαΐου.
 

Πολιτεία Θεάτρου, Ολύμπου 88 (Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά)-Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310285452-2310272909-6974195079
www.politeiatheatrou.blogspot.com

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

-Βελτίωση σωματική στάσης, κίνησης και έκφρασης.
-Καλλιέργεια αισθήσεων και αντιληπτικών ικανοτήτων.
-Ανάπτυξη παρατηρητικότητας, μνήμης και συγκέντρωσης προσοχής.
-Ομιλία με σαφήνεια και καθαρή άρθρωση.
-Σύνδεση θεωρίας και πράξης.
-Καλλιέργεια φαντασίας.
-Βελτίωση σωματικής και ψυχοκινητικής έκφρασης σε σχέση με το κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον.
-Κοινωνικότητα και δυνατότητα αρμονικής επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα από την αρμονική ένταξη, συνεργασία, αλληλεγγύη και συμφιλίωση με τους άλλους της ομάδας.
-Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, θάρρους της γνώμης, σεβασμού προς τους άλλους και χαράς του διαλόγου.
-Οργάνωση και εξωτερίκευση δημιουργικά και με πληρότητα προσωπικών εμπειριών, ιδεών και συναισθημάτων με ποικίλες εκφραστικές μορφές.
-Εξοικείωση με τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους.
-Ανάπτυξη ευαισθησίας έναντι των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και κάθε εκδήλωσης του ωραίου στη φύση και στη ζωή.
-Εξοικείωση με την καλλιτεχνική δημιουργία και την τέχνη των τεχνών! Το Θέατρο!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
-Η συμμετοχή στο θεατρικό γίγνεσθαι και πράττειν συμβάλλει στην εμπέδωση της «κατανόησης» και της «ανεκτικότητας», μια βασική φάση ατομικής και κοινωνικής εξέλιξης προκειμένου να καταστεί δυνατή η όποια βελτίωση των «κακώς κειμένων», με στόχο τη δημιουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας.
-Πάνω απ? όλα, η συμμετοχή στα θεατρικά δρώμενα είναι μια διαδικασία «συλλογική», η οποία ευνοεί τη «συμφιλίωση», την «αλληλεγγύη» και την «συνεργατικότητα», αφού ο στόχος είναι η επιτυχής επίτευξη μιας κοινής δημιουργικής δραστηριότητας.
-Περαιτέρω, δίνει τη δυνατότητα καλλιέργειας της φαντασίας, της ατομικής απελευθέρωσης αλλά και της προσωπικής βίωσης σκέψεων, συναισθημάτων και δράσεων διαφορετικών ατόμων, κοινωνικών και εθνικών ομάδων της παρελθούσας αλλά και της σύγχρονης πραγματικότητας. Πράγματι, κυρίαρχο στοιχείο στο Θέατρο είναι το Εμείς και όχι το Εγώ. Μέσα από τη συμμετοχή στη θεατρική διαδικασία μετουσιώνει και τελικά γίνεται συνοδοιπόρος των ενδιαφερόντων και προβλημάτων που αφορούν τους συνανθρώπους του!
                                                                  

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως