«Πολύτροπη Γλώσσα» | Bιωματικό εργαστήριο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ώρα 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ και η συγγραφική ομάδα της «Πολύτροπης Γλώσσας» σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας με υλικό από την «Πολύτροπη Γλώσσα»

Τίτλος του εργαστηρίου: «Από τον πίνακα του Χ. Μποκόρου ‘Τα στοιχειώδη’ στη γλωσσική διδασκαλία. Μια διδακτική πρόταση με βάση το μοντέλο Perkins»

Εισηγήτριες-συντονίστριες:
Άβρα Αυδή και Γιούλη Αλεξίου, φιλόλογοι

Άβρα Αυδή
Γιούλη Αλεξίου

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Προτείνεται βιωματικό εργαστήριο που αποβλέπει στον οπτικό γραμματισμό και στη διδασκαλία της γλώσσας μέσω της τέχνης. Με αφετηρία το έργο του Χρήστου Μποκόρου «Τα στοιχειώδη», οργανώνονται, με βάση το μοντέλο Perkins, διάφορες δραστηριότητες οπτικού γραμματισμού και παραγωγής λόγου προφορικού, γραπτού και πολυτροπικού. Αξιοποιούνται, επίσης, τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και της δημιουργικής γραφής για την καλλιέργεια της ποιητικής λειτουργίας της γλώσσας και την παραγωγή κειμένων που εκφράζουν συναισθήματα και προβληματισμούς. Το εργαστήριο προσφέρεται για τη γλωσσική διδασκαλία σε μαθητές γυμνασίου ή λυκείου με την ανάλογη προσαρμογή.


 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως