Πορείες στη Θεσσαλονίκη

Πορείες - συγκεντρώσεις Θεσσαλονίκη 8/3

Για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 έχουν ήδη προαναγγελθεί απεργιακές κινητοποιήσεις και πολλές πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα με το αίτημα της απονομής ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στους εμπλεκομένους.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί

 • Στις 10.30, στην Καμάρα, η ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, καλεί σε συγκέντρωση – πορεία για το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάρρευση του ΟΣΕ.

 • Στις 11.00, επίσης στην Καμάρα, η ” ανοιχτή συνέλευση για το κρατικό / καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη” και η ”Αναρχική πολιτική οργάνωση” καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 • Στις 12.00, στο άγαλμα Βενιζέλου, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η ΕΔΟΘ, η ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα, καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση  με αφορμή τον άδικο θάνατο 57 συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Τη συγκέντρωση στηρίζει, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η ΟΚΔΕ, το ΠΑΜΕ,  η αντεπίθεση των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμού,  εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ, η ΕΛΜΕ και οι μαθητές με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης,  σωματεία και φορείς.

 • Στις 13.00, επίσης στο άγαλμα Βενιζέλου, η κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη συμμετέχει στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην Κυβέρνηση και το σύστημά της.

 • Στις 18.00, στην Καμάρα, οι ”Ελεύθερες γυναίκες” η”Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere” η ”Αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης”, ο ”Ελεύθερος κοινωνικός χώρος σχολείο”, οι ”Witches Fight Back”, oμάδες ενάντια στην πατριαρχία – Αναρχικές Πολιτικές Οργανώσεις   καλούν σε συγκέντρωση και πορεία κατά της πατριαρχίας, στηρίζοντας την ισότητα και την ελευθερία.

 • Στις 19.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου,   η ΕΔΟΘ, το ΕΚΘ και τα συνδικάτα διοργανώνουν  παλλαϊκό συλλαλητήριο, συμμετέχοντας στους αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, ισότητα, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη και απαιτώντας να μπει τέλος στις καταστροφικές πολιτικές και να αποδοθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.

 • Από τις 11.00 το πρωί έως και τις 16.00, χωρίς αστικά λεωφορεία η Θεσσαλονίκη.
  Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία για πέντε ώρες (8/3)

 • Συμμετοχή της ΔΟΕ στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη.
  Διαβάστε σχετικά: Απεργούν οι δάσκαλοι την Τετάρτη 8/3 – Η ανακοίνωση ΔΟΕ


 • Στάση εργασίας Στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία καλούν σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. ως τις 9 μ.μ. Καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12 μ. στο Άγ. Βενιζέλου και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο ίδιο μέρος.

Στη στάση εργασίας καλούν οι: Επιτροπή Αγώνα Μηχανοστάσιου Θεσσαλονίκης ΟΣΕ, ΣΕΤΗΠ, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Ιδ. Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Μετάλλου, Τροφίμων – Ποτών, Εμφιαλωμένων Ποτών, Οδηγών – Πωλητών, Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Δασεργατών, Καθαριότητας – Φύλαξης, Κατεργασίας Ξύλου, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων, Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων, ΣΕΤΕΠΕ, Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο Κάσσανδρος», Εργαζομένων στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, στη σίτιση της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, Εργαζόμενων «Ηyatt regency», Χημικής Βιομηχανίας, Τύπου – Χάρτου, Φαρμάκου, Ιματισμού, Λογιστών, Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων «Deloitte», Εμποροϋπαλλήλων, Παράρτημα Πανελλαδικού Σωματείου «Praktiker», Eργαζομένων «Σκλαβενίτη» Β. Ελλαδος, Εργαζομένων ΥΜΑΘ, διοικητικού προσωπικού ΑΠΘ, ΟΤΑ, εργαζομένων ΔΙΠΑΕ, εργαζομένων ΠΑΜΑΚ, εργαζομένων στη veltia, Πανελλήνιος μουσικός σύλλογος (παράρτημα Θεσσαλονίκης), ειδικής αγωγής, ιδ. Κλινικών, ΕΝΙΘ, Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

 • Η ΑΔΕΔΥ μετατρέπει τη στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας σε γενικευμένη κινητοποίηση.
 • Στάση εργασίας και στα φαρμακεία σε ένδειξη πένθους. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
 • Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
 • Επίσης, τα πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Σημείωση: Καθημερινά σας γνωστοποιούμε τις συγκεντρώσεις – πορείες – απεργίες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιεύσεις στο cityportal.gr γίνονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις – αφίσες – email ή αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης ώστε να ρυθμίσουν ανάλογα το πρόγραμμα τους.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως