Posidonia Sea Tourism Forum 2021: Οι μεγάλες προκλήσεις της κρουαζιέρας

Τις πρωτοβουλίες των εταιρειών τους για τη λειτουργία της κρουαζιέρας στην μετά την πανδημία εποχή, καθώς και το όραμά τους για την επανεκκίνηση, τα μέτρα και τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας, θα παρουσιάσουν οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας του κόσμου που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση του πρώτου online πάνελ του 6ου Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF), στις 25 Μαΐου.

Οι Gianni Onorato, CEO της MSC Cruises, Michael Thamm, Group CEO της Costa Group and Carnival Asia, Wybcke Meier, CEO της TUI Cruises και Κρις Θεοφιλίδης, CEO της Celestyal Cruises, θα ανταλλάξουν απόψεις στην πρώτη συνεδρία της ημέρας, με τίτλο «Η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Τα ηγετικά στελέχη του κλάδου Θα συζητήσουν, επίσης, τους λόγους για τους οποίους η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται φέτος σε hotspot στα ταξίδια κρουαζιέρας, με την περιοχή να φιλοξενεί το 2021 τα περισσότερα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

Οι Aida, Celebrity, Costa, Hapag Lloyd, MSC, Norwegian, Royal Caribbean, Seabourn, Silversea και TUI, μαζί με την Celestyal Cruises, έχουν σχεδιάσει σημαντικά προγράμματα κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο για αυτήν την καλοκαιρινή σεζόν.

Ο Πειραιάς θα είναι το homeport

Ο Πειραιάς θα είναι το homeport για κρουαζιερόπλοια της Azamara Cruises, Celebrity Cruises, της Celestyal Cruises, της Holland America Cruise Line, της Norwegian Cruise Line, της Seabourn Cruises και της Silversea Cruises.

Μάλιστα η Celebrity επέλεξε το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας για το παγκόσμιο ντεμπούτο του νεότερου σκάφους της, του Celebrity Apex.

Ακόμα, η Κέρκυρα και το Ηράκλειο στην Ελλάδα, η Λεμεσός στην Κύπρο και η Χάιφα στο Ισραήλ είναι λιμάνια που ξεχωρίζουν στο σχεδιασμό των εταιρειών για homeporting.

«Μετά τα γεωπολιτικά προβλήματα που εμπόδισαν την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος επιλέγει τώρα την περιοχή ως κύρια τοποθεσία για την επιτυχή επανεκκίνησή του στην Ευρώπη», δήλωσε ο Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, ο οποίος θα παρουσιάσει στην εναρκτήρια τοποθέτηση την σημερινή κατάσταση του κλάδου.

Οι συνεδρίες του μονοήμερου Φόρουμ θα ασχοληθούν με τις επιπτώσεις που έχουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στις εκδρομές στη στεριά και στη διαχείριση των προορισμών, με τις άμεσες περιβαλλοντικές προκλήσεις και με τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στη λειτουργία και την ανάπτυξη των λιμανιών.

Ειδική συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στις προοπτικές της σεζόν του 2021 για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα βασίζεται στις διεθνείς αφίξεις επισκεπτών για να τονώσουν την οικονομία της, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τουριστικά έσοδα.

77 δισεκατομμύρια δολάρια, ζημιά την περυσινή χρονιά

Η Ελλάδα, όπως και όλοι οι προορισμοί κρουαζιέρας, έχασε σημαντικά έσοδα πέρυσι λόγω της αναστολής του μεγαλύτερου μέρους των ταξιδιών κρουαζιέρας παγκοσμίως.

Η CLIA εκτιμά ότι η ζημιά για την παγκόσμια οικονομία ήταν τεράστια, ξεπερνώντας τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια, προκαλώντας απώλεια 518.000 θέσεων εργασίας.

«Η ανάκαμψη της κρουαζιέρας δεν θα είναι ταξίδι σε ήρεμα νερά. Οι θάλασσες θα είναι δύσκολες, ωστόσο η αποφασιστικότητα και βούληση όλων των εμπλεκόμενων στην κρουαζιέρα θα βοηθήσουν τον κλάδο να ξεπεράσει την καταιγίδα που προκαλείται από την πανδημία και να οδηγήσουν την βιομηχανία σε πιο ήρεμα νερά και ασφαλέστερα λιμάνια», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτή της εκδήλωσης.

«Η χρονική συγκυρία διοργάνωσης του φετινού PSTF είναι ιδανική, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να καταγράψουμε το σφυγμό της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, εντός μόλις δύο εβδομάδων από την επίσημη επανέναρξη των δραστηριοτήτων της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εγγραφή στο PSTF είναι δωρεάν για τα μέλη του θαλάσσιου τουρισμού και της ναυτιλιακής κοινότητας.

Το εικονικό «Εκθεσιακό Κέντρο»

Η λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κάνουν ερωτήσεις, ενώ οι βιντεοσκοπημένες συνεδρίες θα είναι διαθέσιμες on demand για όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες έως τις 10 Ιουνίου 2021.

Χορηγοί και εκθέτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο εικονικό «Εκθεσιακό Κέντρο», που αποτελείται από ψηφιακά περίπτερα και θα περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό και βίντεο.

Η έκθεση του PSTF θα είναι προσβάσιμη μέσω της πλατφόρμας https://posidoniaforum2021.com από τις 24 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2021.

Φωτογραφία Lemgo/D 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως