Πότε θα επαναλειτουργήσει το 4ο Δημοτικό σχολείο Πυλαίας;

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο 4ο Δημοτικό σχολείο Πυλαίας, που παραμένει κλειστό από τις 4 Νοεμβρίου μετά από την κατάρρευση της οροφής που ”τάραξε” τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Την Τετάρτη 10.11, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη από γονείς που απαιτούν την απόδοση ευθυνών για το ατύχημα και διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Καρπούζης Κωνσταντίνος:  Η παράταξη της «Δημιουργικής Αλλαγής» ζητάει καινούργια σχολικά κτήρια εδώ και χρόνια.

Οι γονείς  αισθάνονται ανασφάλεια και φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στις αίθουσες του σχολείου  ανέφερε στο cityportal ο  Κωνσταντίνος Καρπούζης  επικεφαλής της «Δημιουργικής Αλλαγής», ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Διευθυντής του Δημοτικού κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης,  έχει ζητήσει την έκθεση ελέγχου από το Τεχνικό τμήμα μηχανικών του Δήμου που να επιβεβαιώνει ότι το κτήριο είναι ασφαλές προς χρήση.

Σύμφωνα με τον κ. Καρπούζη, δεν έχει δοθεί ακόμα έγκριση από το τεχνικό τμήμα του Δήμου και η λειτουργία του σχολείου βρίσκεται στον ”αέρα”.

”Πρέπει να προχωρήσει η απαλλοτρίωση παραπλήσιου οικοπέδου ώστε το Δημοτικό να στεγαστεί σε καινούργιο κτήριο”, σημείωσε ο κ. Καρπούζης  ενώ τόνισε ότι στο γυμναστήριο (το οποίο παραμένει κλειστό) υπάρχει αμίαντος.

Σημειώνεται ότι υπάρχει πρόταση της ”Δημιουργικής αλλαγής” για την επιβράβευση της Δασκάλας κ. Κούτου, η άμεση αντίδραση της οποίας αποδείχθηκε σωτήρια για τα παιδιά.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη απαιτεί την απόδοση ευθυνών για το συμβάν στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας. Διεκδικεί δε, την άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων, προσεισμικό έλεγχο,  έλεγχο της δομικής και της μη δομικής τρωτότητας των σχολικών κτηρίων και συντήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως