Πότε ξεκινά η διάθεση των 50GB σε εφήβους - Τι ισχύει με την κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας

Μείωση του τέλους κινητής τηλεφωνίας και για τους άνω των 30 ετών, από 12% έως 20% ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού

Για τις παροχές που θα κατευθύνονται προς τους νέους και εφήβους που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση εμβολίου, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στα τέλη κινητής τηλεφωνίας

Από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση των 50GB και θα έχει ισχύ 5 μήνες. Συγκεκριμένα, τα άτομα ηλικιών 15-17 που έχουν εμβολιαστεί, θα λαμβάνουν 10 GB τον μήνα.

Κυβερνητικά στελέχη, θεωρούν ότι η νέα αυτή παροχή θα δώσει ώθηση στους εμβολιασμούς εφήβων. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από τα δεδομένα για το freedom pass. Ενδεικτικά πριν την ανακοίνωσή του, για τους 18-25 είχαν εμβολιαστεί 130.00 και πλέον έχουν φτάσει τους 973.575 (52%).

Πότε τίθεται σε ισχύ η κατάργηση του τέλους κινητής για τους 15-29

Η κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για τους νέους 15-29 ετών, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2022. Η έκπτωση θα γίνεται από παρόχους με την υποβολή σχετικής δήλωσης. Θα περιλαμβάνει και συμβόλαια και καρτοσυμβόλαια και καρτοκινητά.

Η κατάργηση τέλους αφορά μόνο σε έναν αριθμό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ για τους άνω των 30ετων προβλέπεται μείωση των τελών από 12% έως 20% ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού.

Το όφελος για τον πολίτη υπολογίζεται στο 2%-10% μηνιαίως και συνολικά 68 εκατ. ευρώ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως