Site icon Cityportal.gr

Πούτιν: Οι Τούρκοι μας μαχαίρωσαν πισώπλατα

Βλαντιμίρ Πούτιν
“Πισώπλατο μαχαίρωμα” χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις του για το περιστατικό που απειλεί τις ήδη τεταμένες σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας. “Το αεροσκάφος κατερίφθη ενώ πετούσε σε συριακό εναέριο χώρο, 1 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία. Η Τουρκία ενέργησε σαν συνεργάτης των τρομοκρατών” ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.
 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Άγκυρα ενώ το ΝΑΤΟ συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα στις Βρυξέλλες.
 
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις του τουρκικού στρατού. “Η κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους δεν συνιστά ενέργεια κατά συγκεκριμένης χώρας, αλλά μέτρο για την υπεράσπιση της τουρκικής εδαφικής κυριαρχίας, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής” σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο στρατού. 
 
Αντίθετα, η Μόσχα υποστηρίζει ότι το πολεμικό Su-24 πετούσε εντός του εναέριου χώρου της Συρίας και χαρακτηρίζει την κατάρριψη του “πολύ σοβαρό γεγονός”. 
 
 
Exit mobile version