Πρ. Νικηφορίδης για τον Κήπο του Νερού: Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, περιμένω τη δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Πρ. Νικηφορίδης για τον Κήπο του Νερού: Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, περιμένω τη δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Οι αναρτήσεις και δηλώσεις που έκανε ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης, προκάλεσαν την αντίδραση και παρέμβαση με δική του ανάρτηση στο facebook του Πρόδρομου Νικηφορίδη, εκπρόσωπου της ομάδας μελέτης για την Ανάπλαση της Νέας Παραλίας, ξεκαθαρίζοντας κάποια θέματα σχετικά με τον Κήπο του Νερού.

Διαβάστε επίσης. Αυτοψία πραγματοποίησαν Ζέρβας-Δημητριάδης στα έργα αποκατάστασης στις λίμνες στον Κήπο του Νερού

Η ανάρτηση του κ. Δημητριάδη αναφέρει:

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι στον κήπο του νερού τις εργασίες αποκατάστασης στα συσσωρευμένα επί χρόνια προβλήματα.  Η εγκατάλειψη και τα κατασκευαστικά και μελετητικά λάθη, οδήγουν σε μια δυσκολη επισκευή, η οποία γίνεται με τις ίδιες δυνάμεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, αξιοποιόντας στο 100% το προσωπικό του!. Θα παραδοθεί μετά από πολλά χρονια που δεν δούλευε τίποτα και καταστρέφονταν σταδιακά, πλήρως λειτουργικός και βελτιωμένος ως προς την λειτουργία του.
Οφείλω να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι πλέον ΟΛΕΣ οι Αντιδημαρχίες συνεργάζονται για το κοινό καλό χωρίς στεγανά αρμοδιοτήτων!

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι στον κήπο του νερού τις εργασίες αποκατάστασης στα συσσωρευμένα επί χρόνια προβλήματα.  Η…

Δημοσιεύτηκε από Socratis Dimitriadis στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021

Η ανάρτηση του κ. Νικηφορίδη αναφέρει:
Επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά και δεν παίζουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όταν πρόκειται για θέματα πολύ σοβαρά, επειδή απαιτούμε και οι Αντιδήμαρχοι μας να συμπεριφέρονται ως μεγάλα παιδιά γιατί αντικαθιστούν τον Δήμαρχο και επειδή το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν βαριές κατηγορίες για μεγάλα λάθη σε ότι αφορά τον Κήπο του Νερού ο οποίος λειτούργησε άψογα για μία δεκαετία, είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Στην ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος μας λέει

1. Ότι μόνο τώρα ξεκίνησαν να συνεργάζονται για το κοινό καλό οι δύο αρμόδιες υπηρεσίες, η Υπηρεσία Κατασκευών και η Υπηρεσία Πρασίνου. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε συνεργασία. Είναι αυτό μία μεγάλη αλήθεια που μας έκρυβαν τόσα χρόνια; Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον Αντιδήμαρχο που τα κατάφερε; Μήπως πρέπει να υπάρξει μία κοινή δήλωση των Αντιδημάρχων και του Δημάρχου για αυτή την εφιαλτική αποκάλυψη;
2. Μας αποκαλύπτει ότι υπήρχαν κατασκευαστικά λάθη, δηλαδή ότι ο νυν διευθυντής της Υπηρεσία Κατασκευών που ήταν επιβλέπων του έργου δεν έκανε σωστά τη δουλειά του! Επειδή όλοι εμείς δεν γνωρίζουμε το θέμα, επειδή μας αφορά θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς έγινε, γιατί ο νυν διευθυντής το άφησε να γίνει και τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.
3. Μας αποκαλύπτει ότι έγιναν μελετητικά λάθη σε ότι αφορά την Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη. Εμάς τους αρχιτέκτονες δεν μας συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο. Όμως επειδή ήμουν εκπρόσωπος όλης της ομάδας μελέτης, επειδή η μελέτη αυτή έγινε με πρωτόγνωρη αφοσίωση και καλή συνεργασία, επειδή πολλοί νυν διευθυντές ήταν επιβλέποντες της μελέτης, όπως ο νυν διευθυντής Πρασίνου, επειδή το αποτέλεσμα ήταν άριστο, επειδή για 10 χρόνια λειτούργησε άψογα, δεν μπορώ να δεχτώ μία τέτοια κατηγορία χωρίς στοιχεία. Η μελέτη εγκρίθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το ΕΣΠΑ  και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό που υποψιάζομαι, γράφω υποψιάζομαι γιατί κρύβουν πολλά κάτω από το χαλί, είναι ότι πράγματι κάτι δεν δούλεψε σωστά. Κάτι που αποσιώπησαν. Κάτι που δεν τους ανησύχησε ακόμα και όταν πριν από ένα χρόνο επισημάναμε τα προβλήματα με τον Κήπο του Νερού. Θα επισυνάψω το σχετικό έγγραφο. Δυστυχώς δεν μας ακούν ποτέ, αρνούνται την συνεργασία μας, αυτό το γράφω γιατί κάποιοι λένε γιατί δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Δυστυχώς δεν μπορείς να τα βρεις με κάποιον που σε αγνοεί! Φοβάμαι για τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου. Με περισσή έπαρση δηλώνει ότι «Ο κήπος θα παραδοθεί πολύ καλύτερος».
Τους φοβάμαι, τους φοβάμαι γιατί βλέπω να δουλεύουν με μεγάλα μηχανήματα, θα καταστρέψουν τους μαρμάρινους κυβόλιθους, ποιος στατικός τους είπε ότι μπορεί πάνω σε αυτούς τους κυβόλιθους να κυκλοφορεί φορτηγό; Κανείς δεν τους το είπε γιατί δεν ρώτησαν! Θα μπορούσα να γράφω όλη την εβδομάδα για όλα αυτά και άλλα πολλά. Προς το παρόν περιμένω αποδείξεις για αυτές τις δηλώσεις, περιμένω ονόματα, περιμένω να μάθω ποια είναι η νέα και σωστή Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, περιμένω την δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης!

Πρόδρομος Νικηφορίδης
εκπρόσωπος της ομάδας μελέτης για την Ανάπλαση της Νέας Παραλίας

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως