Πράσινο φως για βρεφονηπιακό σταθμό στο λιμάνι

Πρόκειται για τον πρώην βρεφονηπιακό σταθμό καθώς και για την παλιά κατοικία του υπολιμενάρχη, κτίρια για τα οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος να αποδοθούν στους πολίτες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε το πράσινο φως για την αξιοποίηση των εν λόγω κτιρίων, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, με την ψήφιση σχετικών ρυθμίσεων από τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά το κτίριο του πρώην βρεφονηπιακού σταθμού, παρ’ ότι είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2018, επί της ουσίας όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτική χρήση. Τα εμπόδια, που καθιστούσαν ανέφικτη τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αρθεί, καθώς με τις νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή προβλέπεται πλέον η οριοθέτηση αύλειου χώρου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού. Η επαναλειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού καλύπτει μια κοινωνική ανάγκη πρώτης γραμμής, αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχοι χώροι στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της παλιάς κατοικίας του υπολιμενάρχη. Το κτίριο, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και παρουσιάζει στατικά προβλήματα, θα αξιοποιηθεί και θα συνδεθεί με την πόλη και την ιστορία της σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που αποδόθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης.


Θεσσαλονίκη 8 Σεπτεμβρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως