Προβολές του Thess International Short Films

Τα G-Hotels, το ΑΖΑ Cinema Video Club και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στις Προβολές του Thess International Short Films, από την Κυριακή 6 έως Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 και ώρες 21.00 έως 23.00, στην αίθουσα Τέχνης του Athos Palace Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Οι προβολές πραγματοποιούνται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL
…short films are to cinema what poetry is to literature…
 «Οι ταινίες μικρού μήκους είναι για το σινεμά ότι και η ποίηση για τη λογοτεχνία». Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το διεθνές αυτό φεστιβάλ στα 3 χρόνια λειτουργίας του, κατάφερε να κινήσει την περιέργεια σε πάνω από 2,500 θεατές που έσπευσαν να το παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό τα έργα που προβλήθηκαν και πού έχουν αποσπάσει πάνω από 250 βραβεία διεθνώς. Στην αίθουσα προβολών του Pallini Beach Hotel θα δούμε μία επιλογή από τις ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2009.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
AZA CINEMA CLUB
THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL
Ο Γιάννης Ζαχόπουλος θεωρείται αυθεντία στο σινεμά και δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο για πάνω από 20 χρόνια. Σπούδασε στην Αμερική, Φυσικομαθηματικά στο Grinnell College, Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Columbia University και εργάστηκε στην Αμερική, Ελλάδα και Νιγηρία ως μηχανικός και τεχνικός διευθυντής. Γύρισε το 1984 στην Θεσσαλονίκη και με την αγάπη του για τον κινηματογράφο δημιούργησε το AZA Cinema Club που δικαίως θεωρείται η ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει 14.000 τίτλους. Ο έρωτας όμως για τις μικρού μήκους ταινίες, που λένε «τα πάντα πιο έντονα και αξέχαστα», τον οδήγησε το 2007 στη δημιουργία ενός διεθνούς φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών, το THESS SHORT FILM FESTIVAL, κάτι που έλειπε από την πόλη μας και  του οποίου η έμφαση στο ποιοτικό σινεμά έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές και σχόλια από τους σινεφίλ παγκοσμίως. Τιμήθηκε με ειδικές προβολές στα φεστιβάλ Λισαβώνας και Πόρτο στην Πορτογαλία, στα Διεθνή Φεστιβάλ Βελιγραδίου και Πάτρας, στην Κινηματογραφική Ακαδημία της Σερβίας και στην Αθήνα. Το φεστιβάλ του 2009 είχε σημαντικές ατομικές συμμετοχές σκηνοθετών και συνεργασίες με την κινηματογραφική σχολή τού LODZ της Πολωνίας και φεστιβάλ διεθνούς κύρους όπως το MANHATTAN SHORT, το ENCOUNTERS SHORT FILM FESTIVAL και το FUTURE SHORTS.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως