{ Τελευταία νέα }

Πρόεδρος Κομισιόν: Πρόσβαση της Ελλάδος στο ταμείο ανάκαμψης για τις επιχειρήσεις

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός SURE για την στήριξη των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας


Κατηγορίες: Οικονομία

Πρόεδρος Κομισιόν: Πρόσβαση της Ελλάδος στο ταμείο ανάκαμψης για τις επιχειρήσειςΤην πρόσβαση της Ελλάδος στο ταμείο ανάκαμψης, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και στις επιχειρήσεις της χώρας, διεμήνυσε η πρόεδρος της Κομισιόν κα Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Την πρόσβαση της Ελλάδος στο ταμείο ανάκαμψης, λόγω των επιπτώσεων  της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία και στις επιχειρήσεις της χώρας, διεμήνυσε η πρόεδρος της Κομισιόν κα Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στην ΕΡΤ.
 
Πιο συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε:
«Έχω καλά νέα για την Ελλάδα. Από αύριο (17/11) η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε 2 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό SURE. Συνολικά θα έχει πρόσβαση σε 2,7 δισ. ευρώ. Είναι πολλά χρήματα για καλό σκοπό. Στόχος είναι να πεις στις υγιείς οι εταιρείες να κρατήσουν το εργατικό δυναμικό στην εταιρεία, να μην τους απολύσουν και θα επιχορηγήσουμε μέρος του μισθού εάν δεν έχουν αρκετή δουλειά».
Αναφορικά  με την εκταμίευση των χρημάτων του ΝextGenerationEU, η Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης, αυτό που ονομάζουμε NEXTGENERATION EU, συνολικά σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πραγματικά σημαντικό για την Ελλάδα αλλά επίσης για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη».
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ