{ Τελευταία νέα }

Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους ο Κώστας Τασούλας


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Πρόεδρος της Βουλής με  283 ψήφους ο Κώστας ΤασούλαςΟ νέος ΠτΒ ο οποίος χθες μάλιστα γιόρτασε τα γενέθλιά του όπως αποκάλυψε σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, (έκλεισε τα εξήντα) είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων το 2000.

Ο κ. Τασούλας είναι ο 13ος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
 
Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους, ποσοστό ρεκόρ, αναδείχθηκε ο Κώστας Τασούλας.
15 βουλευτές ψήφισαν παρών και απουσίαζαν η Εφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας εξελέγη με τις περισσότερες θετικές ψήφους από όσες έχουν εκλεγεί όλοι οι προηγούμενοι μεταπολιτευτικοί Πρόεδροι της Βουλής.
 
Την εκλογή του κ. Τασούλα στήριξαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Παρών δήλωσε η ΚΟ του ΚΚΕ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής, οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεδομένου ότι ξεπέρασε το αποτέλεσμα εκλογής της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους.
 
Ακολουθεί ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής περιόδου Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου που το 1974 είχε λάβει 217 θετικές ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους. Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.
 
Ο νέος ΠτΒ ο οποίος χθες μάλιστα γιόρτασε τα γενέθλιά του όπως αποκάλυψε σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, (έκλεισε τα εξήντα) είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων το 2000.
 
Μετά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην εκλογή Προέδρου της Βουλής μετά τις πρόσφατες αλλαγές του Κανονισμού (παλαιότερα ήταν μυστική), θα ακολουθήσουν ψηφοφορίες για τους Αντιπρόεδρους της Βουλής οι οποίοι προτείνονται από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα και εκλογή Κοσμητόρων.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ