Προφυλακίστηκε για μια ανάρτηση του στο Facebook!

Προφυλακίστηκε για μια ανάρτηση του στο Facebook!

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου τριάντα ετών, στη Γκάμπια προσφατα προφυλακίστηκε, για τη δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.
 
«Παραδέχθηκε τις κατηγορίεςπου του απήγγειλε η αστυνομία – ότι είχε την πρόθεση να θίξει τους μουσουλμάνους στη Γκάμπια » , ανέφερε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο σύμφωνα με την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Ιουλίου στη Λαμίν, κοντά στην πρωτεύουσα.
 
«Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι», φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.
 
Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, κατά επίσημα στοιχεία το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
 
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης καταγγέλλουν συχνά παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην αγγλόφωνη αυτή χώρα της δυτικής Αφρικής, η οποία περιβάλλεται από τη Σενεγάλη, και κυβερνάται με σιδηρά πυγμή μετά το 1994 από τον Γιαχία Τζαμέ.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως