{ Προσοχή!!! }

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλα Yaris, Rav-4, Starlet και Celica


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλα Yaris, Rav-4, Starlet και CelicaΠρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλα Yaris, Rav-4, Starlet και Celica

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αερόσακου οδηγού σε μοντέλα Yaris, Rav-4, Starlet και Celica.
 
Πιο αναλυτικά, τα  μοντέλα που εμπλέκονται στην καμπάνια προληπτικού ελέγχου είναι: 38 Celica, παραγωγής από 07/07/1997 έως 19/07/1999, 851  RAV-4, παραγωγής από 05/06/1997 έως 31/08/1999, 20 Starlet, παραγωγής από 15/10/1997 έως 23/12/1998 και 4.101  Yaris, παραγωγής από 18/09/1998 έως 31/05/1999.
 
Τα  εμπλεκόμενα οχήματα είναι εφοδιασμένα με αερόσακο οδηγού μονού σταδίου με πυροκροτητή που δεν περιέχει νιτρικές ενώσεις (ονομαζόμενος Takata NADI). Αυτού του είδους οι πυροκροτητές δεν περιέχουν ως προωθητικό μέσο νιτρικό αμμώνιο (PSAN). Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την Toyota, στα οχήματα που εμπλέκονται το προωθητικό μέσο σε κάποιους από τους πυροκροτητές ενδέχεται να έχει απορροφήσει υγρασία με την πάροδο του χρόνου. Η απορρόφηση υγρασίας στο προωθητικό μέσο θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραδεία ανάπτυξη ή  διάρρηξη του πυροκροτητή σε καταστάσεις όπου χρειαστεί να ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι.
 
Το ενδεχόμενο μιας εκτόνωσης μη σύμφωνης με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή εξαρτάται ίσως και από άλλους παράγοντες και μεταβλητές πέραν της απορρόφησης υγρασίας από το προωθητικό μέσο και δεν έχει ακόμη πλήρως αναλυθεί από την Takata ή την Toyota. Στην περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο αερόσακος, μια εκτόνωση μη σύμφωνη με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Η πιθανότητα εμφάνισης τέτοιου είδους περιστατικών στα εμπλεκόμενα οχήματα είναι άγνωστη, αλλά, λόγω της ιδιαιτερότητας και  της απαιτούμενης προσοχής που χρίζει τον εν λόγω θέμα, η Toyota εκτελεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες  των  ανωτέρω  οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 2102808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00 πμ έως 05:00 μμ).

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ