18.3 C
Thessaloniki
20.8 C
Athens

Project Blue Book: Η μυστική έρευνα για ΑΤΙΑ που θάφτηκε

Το Πρόγραμμα Blue Book (Project Blue Book, «Μπλε Βιβλίο» ή «Κυανή Βίβλος») υπήρξε μία συστηματική μελέτη που διεξήχθη από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ). Ξεκίνησε το 1952 και αποτέλεσε την τρίτη μελέτη του είδους της μετά τα προγράμματα Sign (1947) και Grudge (1949). Η μελέτη τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 1969 και όλες οι δραστηριότητες υπό την αιγίδα της έπαυσαν επίσημα στις 19 Ιανουαρίου 1970.

Το Πρόγραμμα Blue Book είχε δύο στόχους:

  • Να προσδιορίσει εάν τα ΑΤΙΑ αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια
  • Να αναλύσει με επιστημονικό τρόπο δεδομένα που σχετίζονται με τα ΑΤΙΑ.
    Χιλιάδες αναφορές ΑΤΙΑ συλλέχθηκαν, αναλύθηκαν και αρχειοθετήθηκαν. Ως αποτέλεσμα της έκθεσης Condon το 1968, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο όσον αφορά τα ΑΤΙΑ, το Πρόγραμμα Blue Book τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 1969.

(Ένα από τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων του 1952, για θεάσεις ΑΤΙΑ πάνω από τον Λευκό Οίκο).

 

Η δημοσιευμένη περίληψη των ερευνών της Πολεμική Αεροπορίας 

  • Κανένα ΑΤΙΑ που αναφέρθηκε, διερευνήθηκε και αξιολογήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία δεν αποτέλεσε ποτέ ένδειξη απειλής για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
  • Δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποβλήθηκε ή να ανακαλύφθηκε από την Πολεμική Αεροπορία ότι θεάσεις που χαρακτηρίστηκαν ως “απροσδιόριστες” αντιπροσωπεύουν τεχνολογικές εξελίξεις ή αρχές πέρα από το φάσμα της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης.
  • Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι θεάσεις που χαρακτηρίστηκαν ως “απροσδιόριστες” ήταν εξωγήινα οχήματα.

12.618 αναφορές για ΑΤΙΑ

Συμπεριλαμβανομένων και των 2 προηγούμενων προγραμμάτων από το 1947 έως το 1969 συγκεντρώθηκαν 12.618 αναφορές ΑΤΙΑ μέχρι και τη λήξη του, το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές ήταν παρερμηνείες φυσικών φαινομένων (σύννεφα, αστέρες κλπ.) ή συμβατικών αεροσκαφών, ωστόσο 701 περιπτώσεις παραμένουν χαρακτηρισμένες ως “μη ταυτοποιήσημες”.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, ορισμένες αναφορές μπορούν να εξηγηθούν ως θεάσεις πτήσεων των τότε μυστικών αεροσκαφών Lockheed U-2 και A-12. Οι αναφορές ΑΤΙΑ αρχειοθετήθηκαν και είναι διαθέσιμες στο πλαίσιο του νόμου για την ελευθερία των πληροφοριών στις ΗΠΑ, αλλά τα ονόματα και λοιπές προσωπικές πληροφορίες όλων των μαρτύρων έχουν αποκρυφθεί.

Αξιωματούχοι του Π.Ν επιβεβαιώνουν “στενές επαφές τρίτου τύπου”

Στις 13 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εκπρόσωπος του Γραφείου Ναυτικών Πληροφοριών του Ναυτικού των ΗΠΑ (ONI) επιβεβαίωσε την ύπαρξη τουλάχιστον ενός βίντεο και πολλών μυστικών εγγράφων σχετικά με τη συνάντηση του UFO του 2004. Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η υποβολή αυτών των υλικών σε δημόσιο έλεγχο “θα προκαλούσε εξαιρετικά σοβαρή ζημιά στην Εθνική Ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Φαίνεται ότι μαζί με την ανάκαμψη του δημοσίου συμφέροντος στα UFOs είναι μια νέα αναγνώριση ότι η κυβέρνηση γνωρίζει περισσότερα για τα UFO από ό, τι αφήνει και παρακρατεί σημαντικές πληροφορίες, δήλωσε ο O’Leary. Για αυτόν τον λόγο, ο κόσμος του “Project Blue Book” και οι συγκαλύψεις του UFO φαίνεται τώρα ιδιαίτερα σχετικοί.

Τον Μάιο του 2021 υπήρχε ακόμα μία παραδοχή για εναέριες οπτικές συναντήσεις με ΑΤΙΑ από πιλότους του του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Κάθε μέρα καταγράφουμε πτήσεις UFO, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια”, δηλώνουν πιλότοι.

Ένα από αυτά τα βίντεο, έφερε στο φως της δημοσιότητας το ίδιο το υπουργείο Άμυνας της χώρας, αφαιρώντας, ωστόσο, τον χρόνο και τον τόπο που εντοπίσθηκε αυτό το Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
18.3 ° C
19.4 °
15.5 °
51 %
3.1kmh
20 %
Δε
24 °
Τρ
25 °
Τε
29 °
Πε
30 °
Πα
29 °