Σκάφος λιμενικού

Προσάραξε ιστιοφόρο στον Θερμαϊκό

Ιστιοφόρο σκάφος με επτά επιβαίνοντες προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή «Μικρό Εμβολο» Καλαμαριαάς Θεσσαλονίκης, στον Θερμαϊκό Κόλπο  το μεσημέρι της Τετάρτης 28.12.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της 27/12/2022, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με εφτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΜΙΚΡΟΥ ΕΜΒΟΛΟΥ» στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Θ. 1295, επικάθησε σε αμμώδη βυθό, ενώ αποκολλήθηκε από αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή φουσκωτού σκάφους του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω ιστιοφόρο, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Θεσσαλονίκης διενεργήθηκε επιθεώρηση, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.


Θεσσαλονίκη 29.12.2022 – Φωτογραφία αρχείου

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως