Προσοχή: Nέα απάτη μέσω email

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σε email που στέλνονται από επιτήδειους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση στοιχείων αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον τελευταίο καιρό, κυκλοφορεί ένα νέο κείμενο που στέλνεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) ως δήθεν επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κανέλλου.

Η επιστολή αυτή, μάλιστα, φαίνεται να φέρει λογότυπα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του υπουργείου Δικαιοσύνης και ενημερωτικού ιστότοπου, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε το email:


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προειδοποιεί ότι το εν λόγω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω email, ως δήθεν επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό

Η ΕΛ.ΑΣ. ζητάει από τους πολίτες να μην απαντάνε και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.


Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Προσοχή σε αυτά τα μηνύματα εξαπάτησης φορολογούμενων