{ Τελευταία νέα }

Προσοχή. Ανακαλείται προϊόν από το ΙΚΕΑ. Δείτε αναλυτικά


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Προσοχή. Ανακαλείται προϊόν από το ΙΚΕΑ. Δείτε αναλυτικάΗ ΙΚΕΑ προχώρησε στην ανάκληση μετά από ενημέρωση από δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Πρόκειται για τις κούπες ταξιδιού «TROLIGTVIS»  οι οποίες έχουν παραχθεί στην Ινδία και φέρουν τη σήμανση «Made in India».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «Στην ΙΚΕΑ έχουμε ως βασική μας προτεραιότητα την ασφάλεια των καταναλωτών μας και για αυτόν τον λόγο όλα μας τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Όλες οι προϊοντικές προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα πρότυπα και τη νομοθεσία.
Η ΙΚΕΑ έλαβε πρόσφατα ενημέρωση ότι σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP) το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα». 
 
Η ΙΚΕΑ ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και τους καλεί  να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα της περιοχής τους για την αντικατάστασή της με ένα παρόμοιο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων.
Για την επιστροφή των χρημάτων δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ikea.gr.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ