13.7 C
Thessaloniki
16.8 C
Athens

Προτάσεις από την υποψήφια βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ Κούλα Γιαννακίδου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Ολοκληρωμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων παρουσιάζει η υποψήφια βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΚΙΝ.ΑΛ  Κούλα Γιαννακίδου. Με αφορμή τη σημερινή εικόνα που εμφανίζουν τα γήπεδα, τα στάδια και τα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, η πρώην γενική γραμματέας αθλητισμού σημειώνει ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και κοινωνικό αγαθό που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας.
 
 «Η οικονομική κρίση που διανύουμε αποτελεί τη μάστιγα της απαξίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό συνιστά αναντιστοιχία με την αδήριτη ανάγκη της άθλησης του κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας σε εποχή που το διαρκώς διογκούμενο δρομικό κίνημα στρέφει στην άθληση τις πλατιές λαϊκές μάζες» αναφέρει η κυρία Γιαννακίδου επισημαίνοντας ότι «η χρόνια έλλειψη συντήρησης και οι υπερβολικά κοστοβόρες λειτουργικές δαπάνες έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τους προϋπολογισμούς. Η πολυνομία και η πολυδιάσπαση της διαχείρισης σε διάφορους φορείς επιτείνουν τα ζητήματα ορθολογικότερης διοίκησης».
 
Για την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων προτείνει:
 
-Πλήρη, ολοκληρωμένη και ακριβή καταγραφή όλων των αθλητικών υποδομών (δημιουργία μητρώου).
 
-Νέο θεσμικό πλαίσιο διοίκησης και λειτουργίας.
 
-Ανάθεση αυξημένων αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
 
-Ενεργειακές παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις των χώρων.
 
«Εκτιμώ ότι το τελευταίο ζήτημα είναι κομβικής σημασίας. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα θέρμανσης των εγκαταστάσεων αφού στην πλειονότητα το κύριο καύσιμο είναι το πετρέλαιο. Στο παρελθόν έχουν «τρέξει», ανεπιτυχώς όμως, τέτοιου είδους προγράμματα και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ΟΤΑ. Όμως υπήρχε τεράστια γραφειοκρατία και τα κονδύλια λίμνασαν» σημειώνει και συμπληρώνει: «Ενδεικτικά αναφέρω ότι πανελληνίως στο προ έτους πρόγραμμα υπεβλήθησαν 30 προτάσεις και εγκρίθηκαν μόνο 12, τρείς εκ των οποίων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Ο σημερινός υφυπουργός αθλητισμού εξήγγειλε προ τριμήνου κονδύλιο 50 εκατ. ευρώ, αλλά …αγνοούνται οι περαιτέρω εξελίξεις. Εκτιμώ ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις 7 Ιουλίου θα δραστηριοποιηθεί έντονα σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα συμβάλω προς αυτή την κατεύθυνση από οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχω».
 
Ακόμη προτείνει:
 
-Δημιουργία εύχρηστων και φθηνών πολυχώρων μαζικής άθλησης.
 
-Την εκπόνηση μελέτης για 24ωρη χρήση των εγκαταστάσεων από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, εργαζόμενους, ΑΜΕΑ) στις «νεκρές» αγωνιστικά ώρες.
 
-Ένταξη στα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων τα οποία είναι πολύ σημαντικά εργαλεία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.
 
-Εκτός από την αξιοποίηση των προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων αξίζει να γίνει διεκδίκηση κοινοτικών πόρων και για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 
-Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για συνεκμετάλλευση σχολικών εγκαταστάσεων.
 
-Διαμόρφωση και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων εργοστασιακών χώρων για αθλητική χρήση.
 
-Αξιοποίηση των υπαρχόντων διαθέσιμων χώρων σε πάρκα και πλατείες με δημιουργία μικρών και φθηνών αθλητικών υποδομών.

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
14.2 ° C
15.5 °
12.6 °
58 %
1.3kmh
20 %
Τρ
15 °
Τε
16 °
Πε
17 °
Πα
17 °
Σα
19 °