Χρήματα

Πρόταση ΓΣΕΕ: Στα 826 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Η πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τον κατώτατος μισθό είναι τα 826 ευρώ μηνιαίως προκειμένου ο εργαζόμενος «να μη βρίσκεται στο κατώφλι της φτώχειας», τόνισε ο κ. Αργείτης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πρόταση αυτή δεν προκαλεί πληθωρισμό, ενώ προβλέπει μείωση της τάξης του 2,5% στο ποσοστό υλικής στέρησης. Η μελέτη, την ώρα της συνέντευξης τύπου, εστάλη και στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ανέφερε: «Οι συνδικαλιστές υφίστανται καθημερινά τη βάσανο της απορρύθμισης που έχει γίνει από το 2012 στην αγορά εργασίας.

Σημείωσε ότι τα τελευταία 14 χρόνια ο κατώτατος μισθός δεν έχει επανέλθει στο σημείο όπου είχε προσδιοριστεί το 2008, φτάνοντας σήμερα τα 713 ευρώ.

«Όλες οι κυβερνήσεις από το 2014 και μετά, εργαλειοποίησαν τον κατώτατο μισθό, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, και προχωρώντας σε μία ιστορική αναδρομή με επίκεντρο τον κατώτατο μισθό, πρόσθεσε ότι, το 2019, ένα μήνα πριν τις εκλογές ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 ευρώ.

«Ενώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν είδαμε ανάλογη αύξηση στον κατώτατο μισθό, παρ’ ότι έχουμε και τον πληθωρισμό να καλπάζει» ανέφερε ο κ.Παναγόπουλος, καλώντας για «ώριμη και υπεύθυνη συμπεριφορά από εδώ και στο εξής σε όλο το πολιτικό σύστημα».

«Περιμένουμε και από αυτή την κυβέρνηση και από όποια προκύψει στις επόμενες εκλογές, να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι του λαϊκισμού, με φόντο τον κατώτατο μισθό» είπε ο κ.Παναγόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν θεσμικές αποκαταστάσεις.

Αναλυτικά Η πρόταση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα το 2023


Οικονομία 2 Φεβρουαρίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως