{ Τελευταία νέα }

Πρόθεση ψήφου: Διψήφια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc

Η άποψη πολιτών για πρόωρες εκλογές


Κατηγορίες: Πολιτική

Πρόθεση ψήφου: Διψήφια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MarcΣύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του Alpha, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτή με διψήφιο νούμερο.

Στις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha με την “ψαλίδα” μεταξύ των δύο κομμάτων να παραμένει σε γενικές γραμμές παγιωμένη από τις εκλογές έως σήμερα. H ΝΔ συγκεντρώνει 38,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%. 
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, περίπου 3 στους τέσσερις, δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, αλλά εξάντληση της 4ετίας.
 
Το 55,8% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές. Η πλειοψηφία όμως, σε ποσοστό 55,1%, δεν θεωρεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός δεν θα βελτιώσει την απόδοση της κυβέρνησης. Το 53,6% θεωρεί πάντως ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
 
Η πρόθεση εμβολιασμού βρίσκεται υψηλά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και φτάνει το 70%. Σε αυτούς που δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων.
 
Σημειώνεται ότι η πρόθεση εμβολιασμού αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, και μάλιστα έχει αυξηθεί κατά 20% από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.
 
Παρά την προοπτική του εμβολίου, όμως, οι περισσότεροι Έλληνες εκτιμούν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα χρειαστεί χρόνο, πέρα από το Πάσχα και ίσως ακόμα και το καλοκαίρι.
 
To 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το ποσοστό της ικανοποιήσεις όμως υποχωρεί όσο διαρκεί η πανδημία και εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο.
 
Ένας στους δύο εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένος από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ