Πρωτιά για το Γυμνάσιο Χασιώτη

Πρωτιά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής για το Γυμνάσιο Χασιώτη

Την κορυφή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής, τον οποίον διοργανώνει η Eurostat, κατέκτησε ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη. Οι μαθητές της Γ’ τάξης: Πολύκαρπος-Άρης Καλαϊτζίδης, Δημήτριος Παρούτης και Μαρία-Αναστασία Τρεύλα κατετάγησαν πρώτοι στον Διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 1.444 σχολεία, 5.208 ομάδες και 19.388 μαθητές από 19 χώρες της Ευρώπης! Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα παίρνει το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό της Eurostat.

Η ομάδα του Πολύκαρπου-Άρη Καλαϊτζίδη, Δημήτριου Παρούτη και Μαρίας-Αναστασίας Τρεύλα, συμμετείχε για τρίτη φορά στον ετήσιο Διαγωνισμό. Πέρσι, είχαν κατακτήσει το δεύτερο βραβείο και φέτος αναδείχθηκαν πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοσή τους στον Εθνικό Διαγωνισμό Στατιστικής 2023 της ΕΛΣΤΑΤ, όπου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, η οποία τους έδωσε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Στο πλαίσιο του, ετοίμασαν δίλεπτο βίντεο σχετικά με την… ευημερία. Σε αυτό παρουσιάζεται η ζωή του… «Γιάννη», ενός νεαρού που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του 2023, με τις παθογένειες και τις πληγές που έχει αφήσει η πολύχρονη οικονομική κρίση. Παράλληλα με την εξιστόρηση, ο θεατής «βομβαρδίζεται» με στατιστικά στοιχεία και πίνακες που επιβεβαιώνουν την εικόνα.

Οι τρεις μαθητές δεν κρύβουν τη χαρά τους για την επιτυχία τους. «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε. Η στατιστική είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και εξαιρετικά… γοητευτική», λένε. Μαζί με την μαθηματικό του Γυμνασίου Χασιώτη, Όλγα Γρηγοριάδου, η οποία επέβλεψε και καθοδήγησε την ομάδα, ετοιμάζουν βαλίτσες για το Λουξεμβούργο όπου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Αφίσα


Εκπαίδευση 6 Ιουνίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως