Πορείες & συγκεντρώσεις στο πλαίσιο  της εργατικής πρωτομαγιάς σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πρωτομαγιά 2023: Πορείες - συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πολλές συγκεντρώσεις βρίσκονται στην ατζέντα της πόλης για την Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα,

Στις 10.30, μπροστά στο Εργατικό κέντρο Θεσσσαλονίκης ΓΣΕΕ και ΕΚΘ – ΕΔΟΘ – ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγια, για ενα παρόν και ένα μέλλον χωρίς ακρίβεια και κοινωνική φτώχεια. Μέλη του ΚΕΕΡΦΑ που συμμετέχουν στη συγκέντρωση, έχουν δώσει ραντεβού στις 10.00 ΣΤΗΝ Καμάρα.

ΓΣΕΕ ΕΚΘ Πρωτομαγια

Στις 11.00, η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς στο Άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ – Εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους.

Oι προσυγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιάτικη διαμαρτυρλια στο Αγαλμα Βενιζέλου έχουν οριστεί ως εξής.

Στις 10.30 στη Συμβολή Τσιμισκή – Αριστοτέλους: Σωματεία από τους κλάδους του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών.

Στις 10.30 στην Πλατεία Αθωνος: Σωματεία στους κλάδους των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπά σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Στις 10.30 Καρόλου Ντηλ και Ερμού: Σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Στις 10.30 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας: Σωματεία στους κλάδους της Υγείας, των εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, ΟΚΔΕ και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Επίσης, στις 11.00,  η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αντιεξουσιαστές και αναρχικές συλλογικότητες θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας

Τα ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.


 

⇒Υπενθυμίζεται ότι τη συμμετοχή τους στη 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για την 1η Μαΐου 2023, γνωστοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο τους.

Διαβάστε σχετικά στο άρθρο που ακολουθεί

ΟΑΣΘ: Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία την Πρωτομαγιά

Σημείωση: Καθημερινά σας γνωστοποιούμε τις συγκεντρώσεις – πορείες – απεργίες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοσιεύσεις στο cityportal.gr γίνονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις – αφίσες – email ή αναρτήσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης ώστε να ρυθμίσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως