{ Τελευταία νέα }

Προχωρά ο διαγωνισμός για τη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά - Δημοπρατείται και το τελευταίο χιλιόμετρο


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Προχωρά ο διαγωνισμός για τη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά - Δημοπρατείται και το τελευταίο χιλιόμετροΔημοπρατείται μετά από πολυετή (12 χρόνια) καθυστέρηση το τελευταίο χιλιόμετρο της οδού Λαγκαδά.

Αναρτήθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού της ΠΚΜ για την ολοκλήρωση των μελετών.
Θα διαπλατυνθεί το τμήμα από τη συμβολή της Λαγκαδά με την οδό Αγίων Πάντων μέχρι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Η μελέτη για τη διαπλάτυνση του τελευταίου ενός χιλιομέτρου, περιλαμβάνει το τμήμα από διασταύρωση με οδό Αγίων Πάντων μέχρι κόμβο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Σύμφωνα με την μελέτη, θα εφαρμοστεί διατομή των τριών λωρίδων ανά κατεύθυνση, εντός της ζώνης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Το τμήμα επίσης περιλαμβάνει τους κόμβους σηματοδότησης των Αγίων Πάντων και Παύλου Μελά και ορισμένους άλλους μικρότερους και ανήκει στα διοικητικά όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών και Αμπελοκήπων - Μενεμένης.
Η ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης της οδού Λαγκαδά, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για τη δυτική Θεσσαλονίκη και για την είσοδο της πόλης από την επαρχία του Λαγκαδά και την Ανατολική Μακεδονία.
Με την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται να αποφορτιστεί το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.
Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση του έργου οφειλόταν κυρίως στις απαλλοτριώσεις, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, είπε ότι τεχνικά η μελέτη δεν είναι δύσκολη, εφόσον έχουν ξεπεραστεί τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων, οι οποίες όπως τόνισε, θα γίνουν  από την πλευρά των κοιμητηρίων, δεδομένου ότι από την άλλη πλευρά υπάρχουν καταστήματα και κατοικίες, που δεν μπορούν να γκρεμιστούν για να διαπλατυνθεί ο δρόμος.
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ