{ Χώροι }

Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αμπελόκηποι

 

Κατηγορίες: Δρόμοι, πλατείες, πάρκα

Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αμπελόκηποι
Δωρεάν

Χώρος: Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αμπελόκηποι
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου, Αμπελόκηποι , 56121
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αμπελόκηποι

Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους - ο χώρος φιλοξενεί μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ένα μεγάλο κομμάτι από το Πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Αμπελόκηπους έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Στο τμήμα του στρατοπέδου, που δεν χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ένα μέρος παραμένει ενεργό), έχει γίνει σημαντικό έργο σε υποδομές από το Δήμο. Υπάρχει χώρος για βόλτα, ελεύθερη άθληση, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Γίνονται μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ αλλά και προβολές ταινιών - τους καλοκαιρινούς μήνες με ελεύθερη είσοδο (δωρεάν) για το κοινό - Υπάρχει μεγάλη οθόνη κινηματογράφου καρέκλες και τραπεζάκια. 
 
Παράλληλα όλο το χρόνο καθημερινά λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Ακριβώς δίπλα στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρο βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Κυρίου.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, σχεδιάζει να αξιοποιήσει και την υπόλοιπη από την παραχωρηθείσα έκταση, που συνολικά φτάνει τα 160 στρέμματα και να δημιουργήσει ένα μητροπολιτικό κέντρο πρασίνου, πολιτισμού και δομών κοινωνικής αλληλεγγύης

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ