15.9 C
Thessaloniki
18 C
Athens

Ψάξε αλλού γι αγάπη…

Είναι ο καιρός που θα πάψουμε να έχουμε φίλους. Θα τους αντικαταστήσουμε με συνεργάτες, με συνεταίρους, με πελάτες. Θα βγαίνουμε και θα τρώμε με αυτούς και θα λέμε για δουλειές. Θα λέμε για τις άλλες ομάδες συνεργατών, πόσα βγάζουν, τις νέες  συμφωνίες που έκλεισαν, πώς τις πήραν αυτές τις δουλειές, πόσα χρήματα βγάζουν… -το είπαμε αυτό αλλά ας το ξαναπούμε, και θα το ξαναπούμε πολλές φορές.

Θα έχουμε συζύγους, σαν συνεταίρους για ένα κοινό σπιτικό, αλλά μετά που θα κάνουμε ένα ή δύο παιδιά θα πάψουμε να κάνουμε έρωτα μαζί τους, θα κάνουμε πού και πού μόνο σεξ… για να κρατάμε τα προσχήματα. Για πιο απερίσπαστη ηδονή και χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς άλλους μπελάδες, όπως το κοινό νοικοκυριό, η ανατροφή των παιδιών, τα περιουσιακά  στοιχεία, προτιμότερο είναι να έχουμε ερωμένες κι εκείνες ερωμένους… Αν και θα ήταν ακόμη καλύτερο να καταφεύγουμε σε επαγγελματίες του σεξ –μόνο σεξ επί πληρωμή, που μπορείς να ζητήσεις ό,τι επιθυμήσεις, χωρίς να ταλαιπωρείσαι να το αποκτήσεις,  χωρίς φλερτ και καμώματα και συναισθηματικές επιπλοκές… μόνο σεξ. Και καλύτερες βέβαια επαγγελματίες του σεξ είναι όσες προέρχονται από χώρες εξωτικές, πιο παραδοσιακές, που ο επαγγελματισμός τους στο σεξ να μην έχει σκοτώσει τον αισθησιασμό τους, έστω και ως προσποίηση. 

Για όσους έχουν ακόμα ανάγκη από αγάπη θα εισαγάγουμε ανθρώπους που ξέρουν ακόμα ν’ αγαπούν, από υπανάπτυκτες κουλτούρες… Γυναίκες που ξέρουν να αγαπούν τους άντρες ή έστω να ξέρουν πώς να τους κάνουν να νιώθουν ότι τους αγαπούν. Οι δικές μας γυναίκες δεν μπορούν πια να το κάνουν αυτό… Απαιτούν, κι όλο λένε «θέλω να μου ικανοποιείς τις ανάγκες μου…» ή «δεν μου ικανοποιείς τις ανάγκες μου…» ακόμα κι αν εννοούν τις ανάγκες τους για μια κατάσταση που προσομοιάζει με αγάπη –αλλά αγάπη με όρους. Την αγάπη άνευ όρων την θεωρούν υποτέλεια σε αυτόν που αγαπούν, δεν μπορούν πια ούτε να προσποιηθούν -για καιρό- ότι αγαπούν δίχως όρους και δεν τους πειράζει αν κι εσύ τις αγαπάς υπό όρους, αρκεί οι δικοί σου όροι και η δική της όροι να είναι αμοιβαίοι και συμβατοί και να τις τηρούν, χωρίς να τις παραμελούν τα συμβαλλόμενα μέρη…

Ακόμα και για τα παιδιά μας, θα πρέπει να προσλάβουμε ανθρώπους από άλλες κουλτούρες, πιο υπανάπτυκτες από τη δική μας και πιο παραδοσιακές, για ν’ αγαπούν τα παιδιά μας… Γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται φροντίδα με αγάπη, να νιώθουν ότι κάποιος νοιάζεται -χωρίς όρους- γι’ αυτά… Εμείς μπορούμε να τους προσφέρουμε στέγη, τροφή, τον εξοπλισμό τους, τα έξοδα σπουδών τους, γνωριμίες χρήσιμες για την καριέρα που θα επιλέξουν, αλλά δεν προλαβαίνουμε και να τους προσφέρουμε χωρίς όρους αγάπη… Δεν έχουμε χρόνο, όσο χρόνο χρειάζεται μια άνευ όρων αγάπη… Η αγάπη θέλει χρόνο, άφθονο χρόνο, σπατάλη χρόνου… Κι εμείς δεν έχουμε πια χρόνο για χάσιμο… Αν χάσουμε χρόνο, πολύτιμο χρόνο, θα τα χάσουμε όλα, όλα όσα μπορούμε να τους προσφέρουμε και όσα έχουν και τα άλλα παιδιά…

Χρειαζόμαστε κηπουρούς που ν’ αγαπούν τα λουλούδια μας και να ξέρουν πώς να τα φροντίσουν… Εμείς μπορούμε να παρέχουμε τους κήπους και τα έξοδα συντήρησης και φροντίδας τους.
Χρειαζόμαστε νταντάδες στο σπίτι που να είναι πάντα εκεί για τα παιδιά μας και να τα φροντίζουν, με μια άνευ όρων αγάπη και να τα μαθαίνουν τι είναι η άνευ όρων αγάπη… Έστω και αν πληρώνονται γι’ αυτό. Γιατί αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε πια εμείς, ούτε επί πληρωμή.
Χρειαζόμαστε ερωμένες ή ερωμένους που να μας δείχνουν πόσο μας νοιάζονται, σαν να μας αγαπούν και να μας πείθουν ότι μας αγαπούν άνευ όρων, που να ξέρουν να ασκούν την τέχνη του έρωτα, όχι μόνο του σεξ, δηλαδή της «ανάγκης», αλλά του έρωτα… Και να έχουν χρόνο και διάθεση γι’ αυτό… Να μας ακούν όταν λέμε τα εσώψυχά μας χωρίς να μας παρεξηγούν… Να μας παίρνουν χωρίς προφανή λόγο στην αγκαλιά τους…
Χρειαζόμαστε έμπιστους βοηθούς στη δουλειά μας και έμπιστους συνοδούς στα ταξίδια μας που να μπορούμε να μοιραζόμαστε μ’ αυτούς όσα θα μοιραζόμασταν με φίλους… Ακόμα κι αν πληρώνονται γι’ αυτό.

Βλέπεις αυτά τα νέα μοντέλα ανθρώπων που κυκλοφορούν με μπλου τουθ και συνομιλούν με αόρατους συνομιλητές ή μπορεί να έτσι να παριστάνουν; Μην περιμένεις αγάπη από αυτά… Αυτά τα μοντέλα είναι καλά για μεταβίβαση εντολών… Ψάξε αλλού γι’ αγάπη… Αν υπάρχει ακόμα κάπου αγάπη…

Χρειαζόμαστε νέους μουσικούς και συγγραφείς από άλλες κουλτούρες, πιο  υπανάπτυκτες από τη δική μας, με πιο αυθεντική φωνή, χωρίς πολλή-πολλή σκέψη… Εμείς μπορούμε να αναγνωρίσουμε το ταλέντο τους και να εκτιμήσουμε το έργο τους… Και να πληρώσουμε γι’ αυτό. Εμείς έχουμε εκλεπτυσμένο γούστο, έχουμε εκπαιδευτεί σ’ αυτό, αλλά δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αληθινό έργο, έχουμε μπλοκάρει από κορεσμό… Αυτοί μπορούν ακόμα να μας δώσουν κάτι καινούριο σαν εμπειρία… Είναι το νέο αίμα… κι εμείς τα βαμπίρ.

Το να είσαι μουσικός, ξέρεις, απόλυτα αφοσιωμένος στη μουσική σου, αποτελεί μια πλήρους απασχόλησης ύπαρξη… Πλήρης! Αρκεί να παίζεις τη μουσική σου, να την κάνεις να υπάρχει… Τη μουσική δεν μπορεί να την αφανίσει κανείς.

Σωτήρης Ζήκος
[email protected]

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
16 ° C
17.5 °
14.8 °
48 %
0.9kmh
20 %
Τρ
15 °
Τε
16 °
Πε
17 °
Πα
17 °
Σα
19 °