«Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα» | Θέατρο Τ

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Εμμανουήλ Ροϊδη

Θέατρο, παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη: Μετά από την επιτυχημένη παρουσίαση του σε θέατρα-σταθμούς ανά την Ελλάδα, το έργο «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Τ, για τρεις μόλις παραστάσεις στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου στις 9.30μ.μ..


Σύρος 1894. Ο σύζυγος και η Χριστίνα. Ένας άνδρας αποφασίζει να παντρευτεί το ερωτικό αντικείμενο του πόθου του, για να πάψει να είναι ερωτευμένος. Η Χριστίνα «κλέβει» τις σκέψεις του και τις αποκαλύπτει στους θεατές. Ο άνδρας – παρών και απών στη σκηνή – παλεύει να «θάψει» τον έρωτά του. Φιλαρέσκεια, πόθος, χιούμορ, ζήλεια και αποκάλυψη όλων των ανδρικών στερεοτύπων για τον έρωτα και τον γάμο.

Το έργο, «βυθίζεται» στην ανδρική ψυχοσύνθεση, για να σχολιάσει πτυχές της ερωτικής συνάντησης και του έγγαμου βίου: κτητικότατα, ερωτισμός, αφοσίωση, πάθος, πλήξη, αμφιβολία, ζήλεια, απιστία. Ο ανδρικός λόγος ακούγεται μέσα από ένα γυναικείο σώμα, γκρεμίζοντας στερεότυπα και σχολιάζοντας την απουσία του γυναικείου λόγου, τότε και σήμερα.

Η εξαίρετη σπαρταριστή νουβέλα «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροϊδη έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στην ελληνική θεατρική σκηνή. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που το έργο ερμηνεύεται από γυναίκα.

Ταυτότητα παράστασης «Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα»

Διασκευή και δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος
Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών: Αιμιλία Βάλβη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νίκη Ζερβού
Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Γιώργος Δημητριάδης
Διάρκεια παράστασης: 70’
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου αντίρρηση

Η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό μέρος της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας της Αιμιλίας Βάλβη στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Θέατρο και Κοινωνία: θεωρία, σκηνική πράξη και διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. (Επόπτρια καθηγήτρια: Μαρία Βελιώτη).


► Info

«Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα»
Χώρος: Θέατρο Τ
Διάρκεια παράστασης: 70’

Πρόγραμμα (μέρες και ώρες παραστάσεων)

13 Φεβρουαρίου στις 21.30
14 Φεβρουαρίου στις 21.30
15 Φεβρουαρίου στις 21.30

Τιμή εισιτηρίων

13 ευρώ (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ, Ανω των 65: 10 ευρώ).
Προπώληση μέσω viva έως 3/2: 10 ευρώ
Αγορά εισιτηρίων online:https://www.viva.gr/tickets/theater/psyxologia-syrianou-syzygou-theatro-t/

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310 854 333
Parking: Ιδιωτικός χώρος parking ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ. Τιμές: 3€ η πρώτη ώρα | +1€ για κάθε επόμενη ώρα
Σας ενδιαφέρει: Με την επίδειξη του εισιτηρίου σας, έχετε 10% έκπτωση στο ουζερί «Το Πλατανάκι» ακριβώς απέναντι από το Θέατρο Τ.

Γιάννης Λεοντάρης: Η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να διορθωσει το παραμικρό


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως