ΠτΔ: «Αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας»

Κάθε άνθρωπος, «άμα πατήσας το Ελληνικόν έδαφος, είναι ελεύθερος»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σήμερα μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος και τη συμβολή του στην Επανάσταση του 1821. Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τον Απρίλιο του 1823, διακήρυξε πανηγυρικά την πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα με κάθε θυσία.
Στο νέο Σύνταγμα επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας. Κατοχυρώθηκε η ελευθεροτυπία και καταργήθηκε η δουλεία. Κάθε άνθρωπος, «άμα πατήσας το Ελληνικόν έδαφος, είναι ελεύθερος»: είναι αυτή η φράση του κειμένου που μας συγκινεί, γιατί δείχνει τη μεγάλη δύναμη και ευαισθησία του έθνους μας.
Διακόσια χρόνια μετά, η επιστροφή μας στις γενέθλιες, συντακτικές στιγμές του ελληνικού Κράτους, ανακαλεί σε όλους μας τις θεμελιώδεις αξίες της συνύπαρξής μας.»

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος- Λουκούς και στη λίμνη Μουστού, ένα υδροβιότοπο που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Άστρος Κυνουρίας ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος .

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως