Πτήσεις χωρίς προορισμό με επιστροφή στο αεροδρόμιο επιβίβασης. Η νέα τάση στα αεροπορικά ταξίδια

Πτήσεις χωρίς προορισμό με επιστροφή στο αεροδρόμιο επιβίβασης. Η νέα τάση στα αεροπορικά ταξίδια

Η νέα τάση στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στη μετα-κορωνοϊό εποχή, αναζητώντας νέες πηγές εσόδων, ονομάζεται  no-destination flights (πτήσεις χωρίς προορισμό).

Μάλιστα η singapore Airlines (SIA) σκοπεύει να ξεκινήσει τις συγκεκριμένες πτήσεις  για τους λάτρεις των αεροποτικών ταξιδιών που έχουν χάσει την εμπειρία της πτήσης τελευταία λόγω κορωνοϊού. Οι πτήσεις χωρίς προορισμό της Singapore Airlines, οι οποίες θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Οκτωβρίου, θα αναχωρούν και θα καταλήγουν στο ίδιο αεροδρόμιο, σύμφωνα με πηγές από τους The Straits TimesΗ τακτική αυτή αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του της εταιρείας αλλά και του αεροπορικού κλάδου γενικότερα μιας και το μέτρο θα ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες σύμφωνα με πηγές. Η Singapore Airlines διερευνά επίσης μια συνεργασία με το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν εν μέρει για τέτοιες πτήσεις με τουριστικές πιστώσεις.

Η πτήση θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Jewel Changi και θα επιστρέψει στο ίδιο αφού μείνει στον αέρα για περίπου τρεις ώρες, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας των αερομεταφορών ήταν ένας από τους τομείς που επλήγησαν περισσότερο λόγω των μέτρων που είχαν επιβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας. Σε σχετική έρευνα που διενεργήθηκε,  το 75% των συμμετέχοντων ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για πτήσεις χωρίς προορισμό.
 
Εξήντα τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης ότι θα προτιμούσαν η διάρκεια της πτήσης να είναι περίπου δύο ώρες.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως