Πως να επιλέξεις διαδικτυακό φροντιστήριο;

Πως να επιλέξεις διαδικτυακό φροντιστήριο;

Η προσωρινή κατάσταση της πανδημίας του Covid-19 έχει φέρει τα πάνω κάτω και στον τομέα της εκπαίδευσης και έχει αναγκάσει γονείς, καθηγητές και μαθητές να πάρουν γρήγορες αποφάσεις για τη συνέχεια. Η προσωρινή αυτή κατάσταση έχει επίσης φέρει μία στροφή προς τη διαδικτυακή εκπαίδευση. Η διαδικτυακή εκπαίδευση όμως όταν γίνεται σωστά δεν έχει κανένα στοιχείο προσωρινότητας ούτε είναι βιαστική λύση σε μία κρίση μέχρι να επανέλθουμε στο κανονικό. Βασίζεται σε γνώση, τεχνογνωσία και εμπειρία και δεν είναι κάτι που ένας εκπαιδευτικός ή ένα φροντιστήριο μπορεί να οργανώσει ή να μάθει από τη μία στιγμή στην άλλη.
 
Τι πρέπει όμως να προσέξει ένας γονιός πριν επιλέξει το κατάλληλο διαδικτυακό φροντιστήριο για το παιδί του; Οι εκπαιδευτικοί του διαδικτυακού Φροντιστηρίου Έτσι Μαθαίνω που λειτουργεί από το 2012 μας έδωσαν 5 στοιχεία που πρέπει να προσέξεις πριν καταλήξεις στο διαδικτυακό φροντιστήριο που σου ταιριάζει.
 
1. Κάνε την έρευνα σου για την εμπειρία του φροντιστηρίου που σε ενδιαφέρει. Καλό είναι πριν γράψεις το παιδί σου σε κάποιο φροντιστήριο να ψάξεις πότε ξεκίνησε να λειτουργεί. Παρότι σαφέστατα και θα υπάρχουν αξιόλογα online φροντιστήρια με λιγότερα χρόνια λειτουργίας, αν δείτε πως κάποιο φροντιστήριο ξεκίνησε την online λειτουργία του απλώς και μόνο ως απάντηση στην εκπαιδευτική κρίση του Covid-19 ίσως θα έπρεπε να το εμπιστευτείτε δυσκολότερα.
 
2. Μάθε για τη μέθοδό του, τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα. Πριν προχωρήσεις σε κάποια οικονομική δέσμευση, μπορείς να ζητήσεις να δεις τον τρόπο που γίνεται ένα μάθημα στο φροντιστήριο που σε ενδιαφέρει. Ένα διαδικτυακό φροντιστήριο που έχει μία ολοκληρωμένη μέθοδο και εμπειρία σίγουρα θα έχει να δείξει κάποιο δείγμα μαθήματος είτε στο κανάλι του στο YouTube είτε στο website του.
 
3. Ψάξε τα προφίλ των καθηγητών του φροντιστηρίου. Τι πιο βασικό από το να έχεις μία εικόνα για τους ανθρώπους που θα διδάξουν το παιδί σου. Τα περισσότερα σοβαρά διαδικτυακά φροντιστήρια διαθέτουν στην ιστοσελίδα τους μία σελίδα με τα σύντομα βιογραφικά της εκπαιδευτικής τους ομάδας, ώστε να δίνουν μία εικόνα στους γονείς για τους ανθρώπους που θα έχουν τόσο στενή συνεργασία με τα παιδιά τους
.
4. Μάθε για τα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Παρότι μπορεί να μην σου είναι εύκολο να κρίνεις ενδεχομένως κάτι τόσο τεχνικό, μπορείς εύκολα να καταλάβεις αν ένα φροντιστήριο αρκείται σε ένα στυλ μαθήματος που μοιάζει περισσότερο με μάθημα δια τηλεφώνου ή αν υπηρετεί τις εξαιρετικές δυνατότητες της online εκπαίδευσης. Ρώτα για το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται στο μάθημα. Αν χρησιμοποιείται διαδραστικός πίνακας. Απόφυγε τις λύσεις του «ποδαριού» τύπου Skype. Διάλεξε ένα φροντιστήριο που κρατάει τις καλές παραδόσεις της τάξης όπου οι καθηγητές βλέπουν και ακούν τους μαθητές και δεν κάνουν διαλέξεις σε μαθητές «φαντάσματα» με κλειστές κάμερες.
 
5. Βεβαιώσου πως το φροντιστήριο παρέχει στήριξη και μετά το τέλος του μαθήματος. Οι μαθητές χρειάζονται έλεγχο και οι γονείς ενημέρωση. Εμπιστεύσου ένα φροντιστήριο που οργανώνει ημέρες γονέων, που ενθαρρύνει την επικοινωνία ανάμεσα σε καθηγητές, μαθητές και γονείς καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Εμπιστεύσου την ομάδα που θα νιώσεις πως θα είναι δίπλα στο παιδί σου πριν και μετά από τη διδακτική ώρα.
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε