Πώς να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας

Πώς να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας

Μπορεί να υπάρχει ένας απλός τρόπος για να χάσετε βάρος, χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της σκέψης σας. Απλά πρέπει να γνωρίζετε πώς, επισημαίνει ο ψυχολόγος David Robison ο οποίος βασίζει τα λεγόμενα του σε μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Ένα εκπληκτικό εργαλείο για την απώλεια βάρους που δεν το χρησιμοποιούμε όσο θα θέλαμε είναι η μνήμη μας. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η όρεξη διαμορφώνεται τόσο από το μυαλό μας όσο και από το στομάχι μας. Όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν την όρεξη του ανθρώπου ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν επίγνωση της επιρροής. Τόσο η κακή μνήμη, όσο και η απόσπαση της προσοχής παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση τροφής.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που «ξεχνούν» να φάνε, γιατί έχουν πολλή δουλειά ή ακόμα γιατί είναι άρρωστοι (για παράδειγμα πάσχουν από αμνησία). Επίσης, πολλοί άνθρωποι τρώνε ασυναίσθητα τροφές γιατί απλά ζουν κάτω από έντονους ρυθμούς καθημερινότητας ή δεν σκέφτονται τι θα φάνε, καθώς είναι απορροφημένοι στην τηλεόραση, το τηλέφωνό τους, τον υπολογιστή ή κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Έτσι έχουμε το φαινόμενο της υπερκατανάλωσης junk food απλά και μόνο γιατί δεν θυμόμαστε τι έχουμε καταναλώσει καθώς η προσοχή μας είναι στραμμένη αλλού. Όπως λένε οι ειδικοί, η συνειδητοποίηση του τι έχουμε καταναλώσει μέσα στη μέρα μας, μας αποτρέπει από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού.

Επίσης, αν καταγράψουμε τι καταναλώνουμε ημερησίως, κάτι που θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε τι τρώμε, θα μας αποθαρρύνει επίσης από το να υπερκαταναλώσουμε τροφές χωρίς να τις χρειαζόμαστε.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως