{ Υγεία }

Πως προστατεύουμε το δέρμα μας από τη χρήση μάσκας


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Πως προστατεύουμε το δέρμα μας από τη χρήση μάσκαςΤα βασικά προβλήματα που μπορούν να εμφανισθούν είναι η ακμή, η δερματοπάθεια και ο γενικότερος ερεθισμός της περιοχής του προσώπου.

Καθώς τα σημερινά γεγονότα καθιστούν αναγκαία τη συχνή χρήση μάσκας, πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας από αρκετά δερματικά προβλήματα, που μπορούν να προκληθούν από την χρήση αυτή. Τα βασικά προβλήματα που μπορούν να εμφανισθούν είναι η ακμή, η δερματοπάθεια και ο γενικότερος ερεθισμός της περιοχής του προσώπου. Παρακάτω απαριθμούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:
 
1. Καλός καθαρισμός και ενυδάτωση του ταλαιπωρημένου δέρματος.
Το ξερό δέρμα είναι αποτέλεσμα της συχνής χρήσης μάσκας. Καλό είναι να πλένουμε το πρόσωπο μας πρωί-βράδυ με ένα ήπιο μη ερεθιστικό καθαριστικό και αμέσως μετά να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα το πρωί και την κρέμα νυκτός το βράδυ, ώστε να υπάρχει πάντα μια προστατευτική στρώση στο δέρμα μας.
 
2. Αποφεύγουμε τη χρήση make up  όταν ξέρουμε ότι θα φορέσουμε τη μάσκα πολλές ώρες.
Κάτω από τη μάσκα είναι πιο εύκολο να βουλώσουν οι πόροι μας, όταν φοράμε make up και να έχουμε μια έξαρση της ακμής. Άν πρέπει να φορέσουμε make up ένα φαρμακευτικό προϊόν είναι καλλίτερα αποδεκτό από το δέρμα μας.
 
3. Αποφεύγουμε ερεθιστικά προϊόντα και θεραπείες
Όταν φοράμε μάσκα το δέρμα μας γίνεται πιο ευαίσθητο, για το λόγο αυτό αποφεύγουμε θεραπείες έντονα ερεθιστικές όπως δυνατά χημικά peelings, fraxional lasers, απολεπιστικά προϊόντα, κρέμες με ρετινοειδή, aftershave.
 
4. Φοράμε κατάλληλες μάσκες.
Οι μάσκες πρέπει να 
είναι άνετες και όχι πολύ σφιχτές στο πρόσωπο
είναι κατασκευασμένες από μαλακό αντιαλλεργικό υλικό 
είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό υλικό στην εσωτερική πλευρά αν έχουμε ακνεϊκό δέρμα
Αν αισθανόμαστε τη μάσκα πολύ σφιχτή στα πλαινά και γύρω από το πρόσωπό μας είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ερεθισμός.
 
5. Καλό είναι, αν είναι και εφικτό, κάθε 4 ώρες περίπου να βγάζουμε τη μάσκα για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τη μάσκα για λίγα λεπτά μόνο αν αυτό είναι ασφαλές. Αυτή η διαδικασία βοηθάει πολύ στην αποφυγή ερεθισμού του δέρματος.

 

 
MySkin - ιατρεία κλινικής, αισθητικής και επεμβατικής Δερματολογίας
Για ραντεβού καλέστε 
 
Θεσσαλονίκη 2310 262460 Παλαιών Πατρών Γερμανού 44, 
Πολύγυρος 2310 262460 Κωνσταντινουπόλεως 18, 
Νάουσα 23320 52554 Ζαφειράκη 10, 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ