«Ράφτης Κυριών» Ζωρζ Φεντώ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

«Ράφτης Κυριών» Ζωρζ Φεντώ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση Ράφτης κυριών του γάλλου Ζωρζ Φεντώ – Tailleur pour dames – η οποία παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου, φιλοξενείται την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσ/νίκης.  
Η παράσταση – με ελεύθερη είσοδο – προσκαλεί το κοινό να συνεισφέρει στο έργο των Γιατρών του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία με σκοπό την ενίσχυση των προσφύγων στην Ειδομένη-Κιλκίς, προσφέροντας το βράδυ της παράστασης κάποια από τα φάρμακα της λίστας που αναφέρονται παρακάτω.

Στον «Ράφτη Κυριών» του Φεντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες, οι ανατροπές, το χιούμορ και ο ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής, τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ απο τη δική μας. Ο Ζεράρ Μουλινό είναι γιατρός και παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με την Σουζάν νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά την σύζυγό του με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινό και οι συζυγικές απιστίες και διασκεδαστικές ανατροπές δεν έχουν τέλος.
Μία ανατρεπτική κωμωδία, όπου ο συγγραφέας συνθέτει με έξυπνο τρόπο συζυγικές φάρσες, με πολλά κωμικά στοιχεία.
Διάρκεια : 1’15.
Συντελεστές: 
 
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αρβανιτίδης Νικόλαος: Υπηρέτης, Εμμανουηλίδης Γεώργιος: Υπηρέτης, Ηλιάδου Μαρία: κα Έγκρβιλ, Κομτζή Τζούλια: Σούζαν, Κουτσουμπάκη Δόμνα: κα Ντ? Ερμπλαί, Λιάκος Μάριος: Μουλινώ, Μπελαντώνας Τάσος: Μπασινέ, Ναϊσίδης Μάκης: Ετιέν, Παυλίδου Άννα : Υβόν, Τσακίρη Ευγενία: Ρόζα, Χατζίδου Σοφία: Μπομπονέ, Χατζόπουλος Φώτης: Ομπέν 
Χορεύουν με αλφαβητική σειρά: Πειστικός Δημήτρης Χατζίδου Σοφία 
Φροντιστής: Τσορλίνης Ευάγγελος 
 
Σκηνοθεσία – θεατρική διδασκαλία: Νέλλυ Δελή
ΓτΚ Ελλάδος
 
Οι «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος» από τις 23 Αυγούστου 2015 πραγματοποιούν καθημερινές παρεμβάσεις στην περιοχή της Ειδομένης με σκοπό την υποστήριξη των πληθυσμών που καταφθάνουν στην περιοχή προκειμένου να διαφύγουν εκτός Ελλάδος. Η οργάνωση στηριζόμενη σε εθελοντική εργασία, δωρεές και χορηγίες με εθελοντές γιατρούς από όλη την Ελλάδα, καθώς και εθελοντές γιατρούς από τους Γιατρούς του Κόσμου Ελβετίας και Μ. Βρετανίας παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη και βρίσκονται στο πλευρό των προσφύγων σχεδόν όλο το 24ώρο. Οι βασικότερες ανάγκες των Γιατρών του Κόσμου έγκεινται σε φαρμακευτικά σκευάσματα όπως αντιβιώσεις ενηλίκων, δερματολογικές κρέμες, ωτικές, ρινικές και οφθαλμολογικές σταγόνες, αντιδιαρροϊκά φάρμακα (ενηλίκων και παιδιών), γαστροανθεκτικά, παρακεταμόλες παντός είδους, καθώς επίσης και αντιβηχικές καραμέλες.
 
Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία
Πτολεμαίων 29Α, 54630 Θεσσαλονίκη
2310 566 641 & 2315 314 206

Info

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015
Ώρα : 20.30 
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Αίθουσα : Αλλατίνη-Ντασώ
Ελεύθερη Είσοδος. 
 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως