«ρε καλά έκανε και τους μούντζωσε ...καλά κάνουν και τους βρίζουν».

«ρε καλά έκανε και τους μούντζωσε ...καλά κάνουν και τους βρίζουν».

Εκατοντάδες ήταν τα «καλά τους έκανε!» «Μπράβο παλικάρι μου!» και «ν’ αγιάσει το χέρι του». Για τον μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας που στη διάρκεια της παρέλασης σήκωσε μεγαλοπρεπέστατα το χέρι του άνοιξε τα δάχτυλα και μούντζωσε τους επισήμους. Η περιφερειακή διευθύντρια ανέφερε σε κείμενό της, πως ο μαθητής πρέπει να τιμωρηθεί και για το ζήτημα πρέπει να επιληφθεί το αρμόδιο σχολείο. Αρχικά είχε γίνει λόγος για αποβολή του από όλα τα σχολεία του νομού, όμως όπως φαίνεται θα γλυτώσει την τιμωρία. Η τοπική ΕΛΜΕ, ο δήμαρχος της πόλης, η κοινή γνώμη, δεν επιθυμούν την τιμωρία του μαθητή. Όλοι είπαν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο μαθητής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από πολυμελή οικογένεια, εργάζεται τα πρωινό και οι περισσότεροι μιλούν για ένα εξαίρετο παιδί. Μαθητής Α λυκείου ετών 16 αγανακτισμένος… Μάλιστα…

Ακριβώς πριν 14 χρόνια, ένα εντυπωσιακό χαστούκι, μπροστά στις κάμερες διέκοψε την παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου. Αν τώρα ήταν ένας “αγανακτισμένος” 16χρονος τότε ήταν μια “αγανακτισμένη” φεμινίστρια η Αναστασία Αθήνη-Τσούνη, άγνωστη και αυτή μέχρι τότε. Περίμενε υπομονετικά στην ουρά για ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου της κα Λιάνη, «10 χρόνια και 54 ημέρες». Θεωρώντας ότι την έπνιγε το δίκιο, ως γυναίκα φεμινίστρια και Ελληνίδα, αποφάσισε να τιμωρήσει τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, χαστουκίζοντας τη. Της έφταιγε όπως δήλωσε το «κακό πρότυπο» που προωθούσε η συγγραφέας. Μερικά χρόνια αργότερα, η φεμινίστρια Αθήνη-Τσούνη, εκμεταλλευόμενη τη δημοσιότητα που απέχτησε από το χαστούκι έβαλε υποψηφιότητα με το ΛΑ.Ο.Σ.

Πρόσφατα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο χιλιάδες Έλληνες ψηφοφόροι φώναζαν εν χορώ και για πολύ ώρα το σύνθημα «είναι πουτάνα του παπανδρέου η μάννα…» Η συνέχεια όμως ήταν ακόμη πιο σοκαριστική. Βγάλανε μια ανακοίνωση, που μέσα σε όλα τα άλλα έλεγε: “Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε. Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνετε με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους”!!!

Αυτά τα τρία περιστατικά νομίζω ότι δείχνουν ξεκάθαρα ένα κομμάτι απο τη σημερινή Ελλάδα. Από τη μια πλευρά φωτογραφίζουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση για ότι συμβαίνει και από την άλλη όμως αποδεικνύουν περίτρανα το επίπεδο που βρίσκεται η χώρα.

Αντιδράσεις βίαιες με φωνές, βρισιές, χειρονομίες, χωρίς επιχειρήματα, ταιριάζουν στη Δημοκρατία; Άγνοια των αξιών… Μια ιστορική μέρα τιμής, παραμερίστηκε με βίαιο τρόπο από γεγονότα της καθημερινότητας. Τι σχέση έχει το επαναστατικό και ανυπότακτο πνεύμα που μόνο και μόνο για την ιστορία που κουβαλά οφείλει να έχει κάθε Έλληνας, με την αγένεια και τον εξευτελισμό των θεσμών; Εδώ όφειλαν οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν πρώτα εαυτούς τι θα πει θεσμός… Ήθος λεκτικοί τραμπουκισμοί και χειρονομίες αντάξιας βαρβαρικής φυλής (ομαδικά πυρά αδιακρίτως, εναντίων όλων). Τραγικός λαϊκισμός των φορέων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τον εξευτελισμό τους. Σε φτύνουν και εσύ χειροκροτάς… Ποταπότητα από τις συντεχνίες τύπου ΕΛΜΕ, που, ενώ υποτίθεται το έργο τους είναι να υπερασπίσουν την εκπαίδευση και να πλάσουν χαρακτήρες, αντί αυτού δημαγωγούν ασύστολα. Και τέλος υποκρισία κατευθείαν για όσκαρ όλων όσων κάνουν σαν να μην τους αφορούν όλα αυτά.

Το επίπεδο ενός λαού φαίνεται απο τον τρόπο που αντιδρά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, από τον τρόπο που θα εκδηλώσει την αντίθεση του στις αποφάσεις της ηγεσίας.

Δύσκολα κάποιος θα βρει στον Δυτικό κόσμο -στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκουμε- μια αντίστοιχη κατάσταση όπου θα υπάρχουν όχι παρόμοια γεγονότα,(αυτά ίσως θα μπορούσαν να συμβούν), αλλά παρόμοια αποδοχή από τον κόσμο στο στυλ «ρε καλά έκανε και τους μούντζωσε, καλά κάνουν και τους βρίζουν».

Η υποστήριξη παρόμοιων ενεργειών δείχνει πως δεν είμαστε πολύ καλύτεροι αυτών που μας κυβερνούν… κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα που λένε… και πως μπορεί να είναι αλλιώς… εμείς τους εκλέξαμε. Οι λαοί κυβερνούνται απο αυτούς που τους αξίζουν.

Η ηθική χρεωκοπία πάνω από όλα, είναι αυτή που μας οδηγησε στην οικονομική…

ΠΓ

ΥΓ  Έπρεπε να φθάσουμε τελικά ως εδω να ζητηθεί απο τον Παπανδρέου να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για να αναγκαστεί ο Σαμαράς να πει ναι για τη σύμβαση? Τι διαφορά έχουν οι κόκκινοι απο τους πράσινους ή τους μπλε? (Κάποτε το να ήσουνα Αριστερός σήμαινε κατά βάση, προοδευτικές αντιλήψεις, δικαιοσύνη, ισότητα και Δεξιός συντήρηση, λαμογιές, εκμετάλλευση. Σήμερα είτε Δεξιός, είτε Aριστερός δηλώνει κάποιος σημαίνει ακριβώς το ίδιο… υποκριτής, παρτάκιας και βολεψάκιας. Ποιος πιστεύει ότι όλοι αυτοί νοιάζονται για κάτι παραπάνω από τη τσέπη και τη βολή τους? Δυστυχώς…)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως