Βασίλης Σκούτας - Δημήτρης Μηταράκης

Ρεμπέτικη Ζυγιά: Βασίλης Σκούτας - Δημήτρης Μηταράκης

Ο Βασίλης Σκούτας (τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι) και ο Δημήτρης Μηταράκης (κιθάρα, τραγούδι) είναι στενοί συνεργάτες και φίλοι από το 2000 και αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή ντουέτα ρεμπέτικης μουσικής της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκροτήματος είναι η ιδιαίτερη έμφαση στο φυσικό και στον ακουστικό ήχο των οργάνων, που συνδέεται με τη νοσταλγική εποχή του γραμμοφώνου, παραπέμποντας και θυμίζοντας τις σμυρναίικες ορχήστρες και τα μουσικά ακούσματα της εποχής του μεσοπολέμου μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση.

Ως ντουέτο ταξιδεύουν το κοινό τους στον χώρο και στον χρόνο μεταδίδοντας τη μουσική παράδοση του αστικού λαϊκού τραγουδιού, όπως έχει αποτυπωθεί στους δίσκους γραμμοφώνου και τις πρώτες ηχογραφήσεις, με επιρροές από τους μουσικούς δρόμους της Ανατολής σε συνδυασμό με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία προερχόμενα από τη μουσική της Δύσης.

Διαθέτουν πολύ μεγάλο, ιδιαίτερα επιλεγμένο ρεπερτόριο και, με την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται και να αλληλεπιδρούν μουσικά με το κοινό τους, μπορούν να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από νοσταλγικό και ρομαντικό, σε άκρως δυναμικό και διασκεδαστικό. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς του είδους.

Μπορείτε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στη μουσική του σχήματoς στα παρακάτω μουσικά βίντεο: