Reworks 2019: Οι χώροι διεξαγωγής

Reworks 2019: Οι χώροι διεξαγωγής

Από την αρχή του, το Reworks, παρουσιάζει το ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ως ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης, λαμβάνοντας χώρα σε διαφορετικά σημεία της, που έχουν κάτι ιδιαίτερο να πουν στους επισκέπτες.

Από τα Ανατολικά μέχρι τα Δυτικά της Θεσσαλονίκης το Reworks έχει καταφέρει να γεφυρώσει κουλτούρες, γειτονιές, συνήθειες και να καταρρίψει στερεότυπα, έχοντας σαν κύριο γνώμονα πάνω απ’ όλα τη μουσική και την σχέση της με τον χώρο. Αυτή η επιλογή του να αναπτύσσεται και να διαδραματίζεται σε διαφορετικούς χώρους, αποτελεί μοναδική καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα.
 
Φέτος, το reworks συνεχίζει αυτή τη στάση και με αφορμή τα 15 χρόνια διατηρεί αγαπημένους χώρους στο πρόγραμμα του αλλά παράλληλα προσθέτει έναν εμβληματικό χώρο, χαρακτηριστικό στην κορυφογραμμή της Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα επιστρέφει στο χώρο που γεννήθηκε και αναδείχθηκε.

 

To Reworks Festival επιστρέφει τον Σεπτέμβριο 2019 με μια επετειακή έκδοση

Οι χώροι του reworks & reworks agora
 
reworks agora  / 15.09.2019

Σημείο αφετηρίας αποτελεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το Reworks Agora την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Το φόρουμ ιδεών και σκέψεων του Reworks, σκοπεύει και φέτος να παρουσιάσει τις πιο καινοτόμες εξελίξεις στη μουσική βιομηχανία, την ψηφιακή κουλτούρα, τη δημιουργική οικονομία και την κοινωνία, ενώ στο μουσικό σκέλος, ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της σύγχρονης κλασικής από τις Η.Π.Α, ο  Peter Broderick θα μας συστήσει στο δικό του μουσικό σύμπαν.
 
reworks /  19, 20, 21, 22/09.2019

19 Σεπτεμβρίου, η καρδιά του Reworks χτυπά στο κέντρο της πόλης, σε ένα εμβληματικό σημείο της Θεσσαλονίκης, το λιμάνι. Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, η Προβλήτα 1 γίνεται τόπος συνάντησης για Reworkers από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τον Solomun, ένα από κορυφαία ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής σήμερα, μαζί με ένα σύνολο καλλιτεχνών που αξίζουν την προσοχή μας.

Την Παρασκευή 20 και Σάββατο 21, το Reworks θα βρεθεί μαζί με όλους τους παλιούς και νέους φίλους του σε ένα χώρο στον οποίο γεννήθηκε και παρουσίασε εκατοντάδες καλλιτέχνες, ένα χώρο στον οποίο ωρίμασε και αγαπήθηκε, προσφέροντας αμέτρητες εμπειρίες και συγκινήσεις σε όλους μας.

Το συγκρότημα του Μύλου θα επαναφέρει μνήμες από αυτή την πολυετή του πορεία, με 7 σκηνές και την παρουσίαση όλου του φάσματος της σύγχρονης μουσικής. Future Pop, House, Techno, Jazz, Post Rock, Experimental, Ambient και άλλα είδη θα παρουσιαστούν με τη βοήθεια 40 και πλέον καλλιτεχνών,  σε δυο νύχτες σε ένα από τα πιο αγαπητά και νοσταλγικά σημεία της πόλης.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η περιπλάνησή μας στη Δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης μας φέρνει στο Met Hotel και το πανέμορφο rooftop με θέα 360 μοιρών στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου το reworks θα ρίξει την αυλαία του με τον καλύτερο τρόπο, χορεύοντας με θέα την πόλη και δίνοντας ραντεβού για το επόμενο.
 
Το Reworks μεγαλώνει, επεκτείνεται και προσφέρει μια ολοκληρωμένη φεστιβαλική και πολιτιστική εμπειρία στην πόλη της Θεσσαλονίκης για 15 συνεχόμενα χρόνια.  Φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης μουσικής, των τεχνών και των ιδεών της εποχής μας, δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, ενισχύει τους εγχώριους καλλιτέχνες προβάλοντάς τους και ανοίγοντας δρόμους για προβολή, δικτύωση και συνεργασίες και παρουσιάζει ό,τι πιο αξιόλογο έχει να δείξει η σύγχρονη μουσική σκηνή, την παρούσα χρονιά.
Το ραντεβού έχει οριστεί! Ο Σεπτέμβριος στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συναρπαστικός!

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως