Περιπολικά ΕΛ.ΑΣ
Φωτογραφία Αρχείου

Ρόδος: Μέλος των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» έκοψε πρόστιμο 5.950.000 ευρώ σε αστυνομικό!

Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνίστρια αρνήτρια των αυτοαποκαλούμενων «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» συνέβη στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη dimokratiki, η 44χρονη «έκοψε» χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.950.000 ευρώ σε αστυνομικό που την συνέλαβε επειδή επέμενε να εισέλθει στο Αστυνομικό Τμήμα χωρίς να φορέσει μάσκα. Το περιστατικό συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου.

Στην 44χρονη επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και επιπλέον σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Η γυναίκα διατείνεται ότι είναι μέλος των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» και αρνείται να φορέσει μάσκα, ενώ περαιτέρω ισχυρίστηκε ότι είναι καρκινοπαθής και η χρήση μάσκας την ενοχλεί.

Υποστήριξε ότι ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών», οι οποίοι επικαλούνται δήθεν διεθνείς δικαστικές αποφάσεις και δρουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσποιούμενοι ότι μπορούν με αυτά τα χαρτιά να ανακαλέσουν αποφάσεις θεσμικών φορέων.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή. Πιθανολογείται ότι θα… «επιβάλει» πρόστιμο και στο δικαστήριο.

Τι γράφει το «πρόστιμο» της αρνήτριας

Στο έγγραφο γνωστοποίησης του προστίμου, που περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση των χρημάτων, η 44χρονη επιβάλλει τα εξής ποσά:

-Για «παράνομη φυσική μη – φυσική απειλή συμπεριλαμβανόμενων (αλλά όχι περιοριστικά) της απειλής για δίωξη κράτηση σωματική βλάβη ή απόπειρα ή νομική ενέργεια. 50.000,00 ευρώ

-Οποιαδήποτε παρέμβαση στην ατομική ελευθερία ημών από τον αντιπρόσωπο με πράξη, νόμο ή άλλο που ΔΕΝ σχετίζονται με την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων π.χ. χρήση μάσκας, υποχρεωτικός εμβολιασμός, αφαίρεση οργάνων, υποχρεωτική ή έκδοση ή επίδειξη εγγράφων, αριθμοί, άδειες, ταυτότητες, πρόστιμα, παράβολα, φόροι, περιορισμοί κ.λπ. 900.000 ευρώ.

-Η χρήση του ονόματος των ΚΥΡΙΩΝ (ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ) με κεφαλαία γραφή σε οποιαδήποτε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή χωρίς την απαραίτητη σύμβαση μεταξύ των συμβαλλομένων. 5.000.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ 5.950.00,00 ευρώ

Η οφειλή από σύμβαση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, χάρτη της Χώρας και λογότυπο «Τοπική Επιτροπή Συνδιαχειριστών Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών Τ.Ε.Σ.Ε.Α.Ι. Ρόδου».

Στο κείμενο που συνοδεύει το «πρόστιμο» επισημαίνεται συνοπτικώς ότι από τον Οκτώβριο του 2020 έχει γνωστοποιηθεί στην ΕΛΑΣ η ανάκληση της πληρεξουσιότητας, αντιπροσώπευσης, εντολής και σύμβασης όλων των λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής) ενώ τονίζεται ότι από την 6η Απριλίου 2020 μαζί με την εκτελεστική και δικαστική λειτουργία βρίσκεται ο υπόλογος κάτω από τις δικές τους εντολές ως συνδιαχειριστές της Ελληνικής Εθνικής Περιουσίας.

Ενημερώθηκαν επίσης, όπως αναφέρεται, ότι αν ενεργοποιήσουν τη σύμβαση που τους επιδόθηκε θα ισοδυναμεί με ρητή δήλωση από μέρους τους, ότι συνάπτουν σύμβαση μαζί τους και με τη βούλησή τους αποδέχονται τους όρους και τις χρηματικές επιβαρύνσεις του εγγράφου «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Όροι Αποδοχής και Συμβασιακές Υποχρεώσεις» του ενσωματωμένου πίνακα χρεώσεων που συμπεριλαμβάνονται στα σχετικά έγγραφα που έχουν κοινοποιηθεί.

Η παραλαβή της πράξης επιβολής προστίμου και αναστολής λειτουργίας, σηματοδοτεί την αφετηρία ενεργοποίησης, της μεταξύ τους σύμβασης και την αποδοχή των όρων και των επιβαρύνσεων που εμπεριέχονται σε αυτήν.

Μάλιστα τονίζεται ότι, αν η ενεργοποίηση της αναφερόμενης σύμβασης έγινε από λάθος, άγνοια, παράλειψη ή εκ παραδρομής, θα πρέπει εντός πέντε (5) ημερών από την παραλαβή της οφειλής από σύμβαση, να τους το γνωστοποιήσουν σε ηλεκτρονική διεύθυνση, προσκομίζοντας τις ακυρωτικές πράξεις.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως