{ Life }

Ρολάκια πίτσας στο τηγάνι από την Αργυρώ


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Ρολάκια πίτσας στο τηγάνι από την Αργυρώ



Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με το τι υπάρχει στο ψυγείο σας. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
 
Υλικά Συνταγής
 
    4 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημά τους) ψιλοκομμένα
    200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
    4 αραβικές πίτες
    1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
    1/2 φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
    Για τη σάλτσα
    400 γραμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια κονκασέ
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. ξίδι
    1 κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικός - ρίγανη - θυμάρι)
    1 πρέζα ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Ξεκινάμε τα εύκολα ρολάκια πίτσας με αραβικές πίτες, βάζοντας όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε, πατώντας τα με την κουτάλα, να διαλυθούν, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά. Τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
 
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα. Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια.
 
Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και τη γυρίζουμε σε σφιχτό ρολό. Την αφήνουμε να σταθεί 1-2΄ με την ένωση προς τα κάτω και στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες πίτες.
 
Πηγή argiro.gr

:







TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___